Dark Mode Light Mode

Πολύ μικρή απεργιακή συγκέντρωση και συμμετοχή

Μικρή συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων χθες στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Μικρή και η απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργάτη. Μάλιστα μετά την ομιλία του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Τάσου Ιωαννίδη, δεν πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ΠΑΜΕ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού που έδωσε με τους απεργούς, στις 10.00 χθες το πρωί, καθώς η πρόσκληση σε απεργιακή συγκέντρωση χωριστή της ΑΔΕΔΥ, την ίδια ώρα στην πλατεία Καπνεργάτη, αποδόθηκε σε λάθος. Οι απεργοί και οι συνταξιούχοι που τους συμπαραστάθηκαν άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία του Καπνεργάτη από τις 11.00 το πρωί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος των συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Στέλιος Μαούνατζης, «εμείς συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όπως βλέπω είμαστε περισσότεροι».

Αυτή ήταν η πραγματικότητα και για την απεργιακή συγκέντρωση και για την απεργία. Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης του νομού Καβάλας απέργησαν σε ποσοστό 5%, ενώ δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σε ποσοστό 12%.

Στην πλατεία Καπνεργάτη συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές, ο Πρόεδρος και μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ, ο Πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κ.λ.π. Αρκετοί συνταξιούχοι κι άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων. Το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό. Οι συζητήσεις αφορούσαν τους λόγους για τους οποίους δεν απέργησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αρχικά στην πλατεία Καπνεργάτη συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός μαθητών. Όλοι πίστεψαν ότι προσήλθαν εκεί για την απεργία, αλλά τελικά βρέθηκαν εκεί προκειμένου να επισκεφθούν οργανωμένα την έκθεση που φιλοξενείται στην Δημοτική Καπναποθήκη.

Στο περιθώριο της χθεσινής κινητοποίησης πληροφορηθήκαμε ότι συνταξιούχοι Καβάλας  θα λάβουν μέρος σε περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών σωματείων που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου στη Δράμα.

Το Σωματείο του ΤΕΒΕ Καβάλας θα είναι στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Στις 15 Δεκεμβρίου συνταξιούχοι από την Καβάλα θα λάβουν μέρος σ΄  ένα μεγάλο συνταξιουχικό συλλαλητηρίο που θα γίνει στην πρωτεύουσα. Μάλιστα λόγω της απόστασης, οι συνταξιούχοι μετά το τέλος του συλλαλητηρίου θα μείνουν στην Αθήνα, όπου θα διανυκτερεύσουν εκεί, για να επιστρέψουν πάλι με λεωφορείο την επόμενη μέρα το πρωί.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ οφείλονται στην αλλαγή συστήματος

Επόμενο άρθρο

Μεγάλο ενδιαφέρον στις κινήσεις της Διοικούσας - Ο Δεκέμβριος , μήνας των αποφάσεων