Dark Mode Light Mode
Ανακοίνωση Φ.Ο.Κ. για το θάνατο του Μιχάλη Τουραμανίδη
Πολύμορφες δράσεις για τον αθλητισμό και την προστασία της υγείας και της ζωής από το ΓΕΛ Λιμένα Θάσου (φωτογραφίες)
Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας συμμετέχει στη δράση με τίτλο «Πρωτ-αθλητές στην Ανακύκλωση»

Πολύμορφες δράσεις για τον αθλητισμό και την προστασία της υγείας και της ζωής από το ΓΕΛ Λιμένα Θάσου (φωτογραφίες)

Την έναρξη των πολύμορφων δράσεων για το σχολικό έτος 2024-2025, σηματοδότησαν οι διπλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Λύκειο Λιμένα Θάσου, στο πλαίσιο εορτασμού της 11ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024».

Συγκεκριμένα, με κοινό σύνθημα « Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, υλοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο με αποδέκτες τους μαθητές του σχολείου από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ-Παράρτημα Καβάλας, με απώτερο σκοπό τη βασική υποστήριξη ζωής, με επίδειξη της τεχνική της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και πρακτική άσκηση από τους ίδιους τους μαθητές, οδηγίες χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και ενημέρωση σε θέματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο είχε ως στόχο τη παροχή βασικών γνώσεων στους μαθητές του ΓΕΛ Λιμένα ως προς την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου κα Βαλασία Καϊπάκη και τους εκπαιδευτές- διασώστες κ. Δοξάκη Νικόλαο, Περίτσαλη Θεόδωρο και Μπόμπολα Κωνσταντίνο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας- Παράρτημα Καβάλας, τους οποίους η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του σχολείου και την πολύ εποικοδομητική αλληλεπίδρασή τους με τους μαθητές μας.

Σε συνέχεια των ανωτέρων δράσεων, η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 ήταν μια πλούσια σε αθλητικές δραστηριότητες ημέρα για τους μαθητές όλων των τάξεων, οι οποίοι συμμετείχαν σε αγώνες «Αθλοπαιδείας», ομαδικών και ατομικών αθλημάτων.

Γι’ αυτό το σκοπό στον προαύλιο χώρο  του σχολείου δημιουργήθηκαν διάφοροι «σταθμοί δραστηριοτήτων» και διεξήχθησαν εσωτερικά πρωταθλήματα, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, αλλά και οι μαθητές με καλλιτεχνικές δεξιότητες του σχολείου μας, προχώρησαν στη δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα αθλητισμού.

Οι ανωτέρω δράσεις υπό την εποπτεία του Διευθυντή του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου κ. Αλειφέρη Βασίλη και την υποστήριξη όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου είχαν ως απώτερο στόχο να εμφυσήσουν στους μαθητές του σχολείου την αξία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού, αλλά και την προστασία του πολύτιμου αγαθού της ζωής.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ανακοίνωση Φ.Ο.Κ. για το θάνατο του Μιχάλη Τουραμανίδη

Επόμενο άρθρο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας συμμετέχει στη δράση με τίτλο «Πρωτ-αθλητές στην Ανακύκλωση»