Dark Mode Light Mode
Πολύστυλο - Φίλιπποι 0-4 (φωτογραφίες)
Ποντιακή γαστρονομία στην κεντρική πλατεία από τη Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας και τη σχολή La Maison de Gourmet (φωτογραφίες-video)
Ο πόλεμος που έρχεται: στη μνήμη του Alan D. Altieri

Ποντιακή γαστρονομία στην κεντρική πλατεία από τη Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας και τη σχολή La Maison de Gourmet (φωτογραφίες-video)

Γράφει ο Μπάμπης Παναγιωτίδης


“Για να νοιώσουμε τις γεύσεις, τις μουσικές και την ψυχή του Πόντου , για να χαρούμε με την καρδιά μας και να ευχηθούμε αλλήλους. Φορέστε την καλύτερη διάθεση σας κι ελάτε”.

– Πρόσκληση προς πολλούς αποδέκτες ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας με τις κυρίες – μέλη της Λέσχης και σε συνεργασία με τη Σχολή μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής – κέντρο δια βίου μάθησης La Maison De Gourmet της Μαρίας Παπανικολάου, προσέφεραν στους παρευρισκόμενους Ποντιακά παραδοσιακά εδέσματα όπως, Τανωμένον Σορβά, Ωτία, Βαρένικα, Πισία με τυρί και καρτόφι, καθώς κσι τσίπουρο, ενώ παράλληλα τους διασκέδασαν με τραγούδια – Ποντιακά Κάλαντα – χορούς απ’ όλη την επικράτεια του Πόντου σε πολλές ενότητες τόσο με την παιδική χορευτική ομάδα όσο και με την εξαιρετική μεγάλη ομάδα χορευτών υπό την επίβλεψη της χοροδιδασκάλου και Αντιπροέδρου της Λέσχης Ματίνας Τσουλφίδου.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας Μιχάλης Τσουλφίδης – έχοντας πλάι του όλα τα μέλη του Δ.Σ. – ευχήθηκε καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία σε κάθε σπιτικό, τονίζοντας παράλληλα την διαχρονική παρουσία του συλλόγου στα τοπικά – και όχι μόνο – δρώμενα καθώς και την συνέχιση της παράδοσης μέσα από τον ιστορικό σωματείο.

Παράλληλα την εκδήλωση στελέχωσε η Μικτή χορωδία της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας με την χοροδιδασκάλισα Νούλη Καζαντζίδου, όπως και η ζωντανή ορχήστρα με τους λυράρηδες Αντώνη Σιδηρόπουλο (και τραγούδι) – Τάσο Τσακλίδη, αρμόνιο ο Λευτέρης Καρατερτζίδης και στο νταούλι ο Βασίλης Τρίγκας.

Την όμορφη εκδήλωση κόσμησε με την παρουσία της η Ποντιακής καταγωγής – συγγραφέας Σόφη Ουργαντζίδου από την Θεσσαλονίκη, της οποίας το βιβλίο μαγειρικής – Ποντιακή κουζίνα – Η παράδοση και η εξέλιξη με τον τίτλο “ΡΊΖΑ Μ’ ” θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα υπό την αιγίδα της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας στο Πνευματικό Κέντρο του συλλόγου.

Στην κεντρική πλατεία βρέθηκαν μεταξύ άλλων χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, οι Βουλευτές της Ν.Δ, Γιάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, η Βουλεύτρια του Σύριζα Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και τέως Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο τέως Βουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Εμμανουηλιδης, ο τέως Αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Παύλος Γεωργιάδης, πρόεδροι – μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων – χοροδιδασκάλου και πλήθους κόσμου που χάρηκαν – χόρεψαν – γεύθηκαν τα Ποντιακά εδέσματα, ευχόμενοι άπαντες καλές γιορτές και μια καλή χρονιά πάντα με υγεία και πάντα να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις για να υπάρχουν ανάλογα Ανταμώματα.

Προηγούμενο άρθρο

Πολύστυλο - Φίλιπποι 0-4 (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Ο πόλεμος που έρχεται: στη μνήμη του Alan D. Altieri