Dark Mode Light Mode

Πόρτα – πόρτα για την προετοιμασία της πρότασης

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων τοπικών φορέων κυρίως της αγοράς προκειμένου να ετοιμασθεί πρόταση η οποία θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το υπουργείο ανάπτυξης μέσω του προγράμματος Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην Καβάλα. Τη Δευτέρα ήταν μόνο η αρχή μιας προσπάθειας που θα έχει μέλλον και όπως φαίνεται θα είναι πολύ δύσκολη.

Σε συνέχεια της δευτεριάτικης συναντήσεως, το επιμελητήριο που θα συνεργαστεί με το δήμο Καβάλας για την προετοιμασία της προτάσεως, άρχισε κύκλο συναντήσεων πόρτα – πόρτα με επαγγελματίες.

Η περιοχή της πρότασης αφορά σε γενικές γραμμές το κέντρο της πόλης, την περιοχή από την πλατεία Καπνεργάτη έως την οδό Κουντουριώτου. Προϋπόθεση για την υποβολή της πρότασης είναι η περιοχή που θα την αφορά να περιλαμβάνει πεζόδρομο διακοσίων μέτρων. Η επιλεγόμενη περιοχή πληροί της συγκεκριμένη προϋπόθεση. Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να εξασφαλισθεί, σχετίζεται με τη γραπτή και συγκεκριμένη αποδοχή της συμμετοχής στην πρόταση ποσοστού 80% των εμπορικών επιχειρήσεων της ίδιας περιοχής, από την πλατεία Καπνεργάτη έως την οδό Κουντουριώτου.

Το επιμελητήριο λοιπόν άρχισε να επισκέπτεται πόρτα – πόρτα τις εμπορικές επιχειρήσεις προκειμένου να ενημερώσει τους επαγγελματίες και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην πρόταση. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης πρόκειται για ένα δύσκολο πρόγραμμα που απαιτεί μπόλικη προετοιμασία έως περίπου τα μέσα Σεπτέμβρη. Τότε ο δήμος και το επιμελητήριο θα πρέπει να είναι έτοιμοι προκειμένου να καταθέσουν την πρότασή τους.

Ο κ. Τουλκίδης διευκρίνισε ότι η πρόταση του δήμου Καβάλας σε συνεργασία με το επιμελητήριο και άτυπο εταίρο τον εμπορικό σύλλογο, θα τεθεί σε διαδικασία ανταγωνισμού με παρόμοιες προτάσεις οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν από όλη την Ελλάδα. Μία από τις επιλογές που θα κάνει ο δήμος Καβάλας είναι το που θα εκτελέσει το παράλληλο τεχνικό έργο, με πρώτη πιθανότητα την εκτέλεση του έργου στην οδό Κουντουριώτου.

Η δυσκολία της τρέχουσας περιόδου σχετίζεται με τους επαγγελματίες στους οποίους απευθύνεται το πρόγραμμα και οι οποίοι δε γνωρίζουν λεπτομέρειες. Πριν λοιπόν το επιμελητήριο ζητήσει τη συμμετοχή τους θα πρέπει να τους ενημερώσει αναλυτικά για τα οφέλη της συμμετοχής τους.

 

Προηγούμενο άρθρο

3η Γιορτή Μελιού στο Ζυγό

Επόμενο άρθρο

Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο