Dark Mode Light Mode

Πώς η πατρίδα τιμά τα παιδιά προσφοράς: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Πέρσι τέτοιον καιρό 18 του Σεπτέμβρη του 2023, τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, ο 27χρονος Αρχιλοχίας Γιώργος Βούλγαρης, η 40χρονη Επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη και η Πλωτάρχης  Γλυκερία Μεμεκίδου εκτελώντας διαταγές, έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Λιβύη.

Μαζί τους έφυγαν από αυτήν τη ζωή και δύο Ελληνόπουλα ο Φίλιππος και η Άντζελα 33 και 34 ετών, αδέρφια. Τα παιδιά αυτά προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν την Ελληνική Αποστολή σα μεταφραστές. Το γεγονός του δυστυχήματος και τις απώλειες που ακολούθησαν πριν από ένα έτος, κανείς δεν τις μνημόνευσε από αυτούς που το όφειλαν.

Κάποιοι όμως ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς τους, καμιά φορά με υπερβολή «Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ειρηνική πορεία μνήμης για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου». Οι εκδηλώσεις για τον Παύλο Φύσσα ολοκληρώθηκαν και φέτος στις 18 Σεπτέμβρη με πλήθος κόσμου, στην ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση, στο μνημείο του Παύλου και την πορεία προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς, σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και της θυσίας του λαού που θα στέκεται αιώνια απέναντι στους φασίστες και τα εγκλήματα τους».

Από το κράτος δεν είδαμε καμιά μνεία για τους αδικοχαμένους που εκτελούσαν το υπέρτατο καθήκον για την Πατρίδα. Δυστυχώς αυτά τα νέα παιδιά ήταν ενός άλλου θεού και αυτοί που εκπροσωπούν το Κράτος τους αγνόησαν. Κρίμα!

Παναγιώτης Φώτου

Προηγούμενο άρθρο

Υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών έτρεξαν στο RUN GREECE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Επόμενο άρθρο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων ευχαριστεί (φωτογραφίες)·