Dark Mode Light Mode

Πως να διακοσμήσεις το φοιτητικό σου σπίτι εύκολα & πρωτότυπα!

Το φοιτητικό σπίτι είναι ένας χώρος που θα φιλοξενήσει τα πιο όμορφα χρόνια και τις υπέροχες στιγμές που θα θυμάσαι για πάντα. Θα είναι πάντα το καταφύγιο σου, ο χώρος που θα περνάς ατελείωτες ώρες μελέτης, εργασιών και διαβάσματος, χαλάρωσης και πολλών gathering με τους φίλους σου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η σωστή διακόσμηση και διαρρύθμιση του φοιτητικού σπιτιού παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε να αντανακλά την προσωπικότητα σου και να είναι ένας χώρος ιδιαίτερος και μοναδικός. Αν ψάχνεις λοιπόν ιδέες για να διαμορφώσεις τον χώρο σου, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να εμπνευστείς.

  • Επίλεξε λειτουργικά έπιπλα για τον χώρο σου

Το πρώτο βήμα για τη διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού είναι η επιλογή λειτουργικών επίπλων για το σαλόνι και τη κρεβατοκάμαρα. Επέλεξε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο για να μπορείς να αποθηκεύεις ρούχα, σεντόνια, κουβέρτες και πολλά ακόμη ογκώδη πράγματα. Ακόμη, μια πολύ σημαντική αγορά που θα πρέπει να κάνεις πολύ προσεχτικά είναι το γραφείο. Μην ξεχνάς πως θα έχεις αρκετό διάβασμα και εργασίες να παραδώσεις οπότε σε καταστήματα επίπλων με γραφεία θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία για να επιλέξεις. Προσπάθησε να βρεις ένα λειτουργικό γραφείο με αρκετό χώρο για τον υπολογιστή, τις σημειώσεις και τα είδη γραφείου. Συνδύασε την αγορά σου με μια εργονομική καρέκλα γραφείου που θα βρεις σε καταστήματα με καρέκλες γραφείου.

  • Δημιούργησε ένα χώρο χαλάρωσης

Για να μπορείς να χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική ημέρα στη σχολή, δημιούργησε έναν χώρο χαλάρωσης στο σαλόνι τοποθετώντας μαξιλάρια και μαξιλάρες στο πάτωμα. Ακόμη, μπορείς να βάλεις μια κουνιστή καρέκλα και μια κουβερτούλα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις μια cozy πινελιά στον χώρο για να παρακολουθείς σειρές ή να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου βιβλίο.

  • Διακόσμηση τοίχου & χώρου

Τα επιτοίχια ράφια είναι ιδανικά για να τοποθετήσεις βιβλία, διακοσμητικά όπως βάζα και φυτά. Ακόμη, πρόσθεσε μια κρεμάστρα πίσω από την πόρτα για να κρεμάς ρούχα και μπουφάν ώστε να μην πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σου. Η διακόσμηση του φοιτητικού χώρου θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου και τα ενδιαφέροντα σου. Μπορείς να προσθέσεις αφίσες και πίνακες στον χώρο του σαλονιού με poster από το αγαπημένο σου συγκρότημα ή ένα quote που σε εκφράζει. Διαφορετικά, μπορείς να κάνεις ένα κολάζ με κάδρα και κορνίζες με φωτογραφίες από τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να κάνεις σταδιακά τις αλλαγές ώστε να μπορείς να βάζεις μικρές πινελιές στον χώρο σου!

Προηγούμενο άρθρο

Μεταβατική περίοδος: τα απαραίτητα πανωφόρια για την εποχή

Επόμενο άρθρο

Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας