Dark Mode Light Mode

Πώς να δημιουργήσετε ένα cozy σαλόνι

Όταν ο καιρός κρυώνει, ίσως να έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι η επιθυμία σας να βγείτε έξω μειώνεται. Η πτώση της θερμοκρασίας και ο κακός καιρός δημιουργεί την ανάγκη να μείνετε παραπάνω στο σπίτι και ενδεχομένως να καλέσετε και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν για τον φετινό χειμώνα ονειρεύεστε βραδιές στο σπίτι με συγγενείς και φίλους αλλά το σπίτι και συγκεκριμένα το σαλόνι σας δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τέτοιες στιγμές, ίσως χρειάζεται να κάνετε κάποιες αλλαγές. Στο άρθρο που ακολουθεί, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας και να δημιουργήσετε το πιο cosy σαλόνι.

Μαξιλάρια καναπέ

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε ένα cozy σαλόνια είναι η άνεση. Ανάλογα με το πόσα άτομα πρόκειται να καλέσετε στο σπίτι σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μία θέση για να κάτσει ο καθένας. Αν δεν έχετε χώρο στους καναπέδες σας μπορείτε να πάρετε μεγάλες μαξιλάρες ή πουφ και να δημιουργήσετε επιπλέον θέσεις. Προσθέστε ακόμα μαξιλάρια στους καναπέδες σας για παραπάνω άνεση αλλά και για να δώσετε χρώμα στο χώρο σας.

Κουβέρτες καναπέ

Αν σας αρέσει να κάθεστε στον καναπέ, να βλέπετε ταινίες και σειρές ή να διαβάζετε βιβλία μία κουβέρτα είναι η ιδανική προσθήκη. Τις κρύες νύχτες θα μπορείτε να ξαπλώνετε στον καναπέ σας με παρέα ή χωρίς και να σκεπαστείτε με μία αφράτη και απαλή κουβέρτα. Μπορείτε να συνδυάσετε τα χρώματα στις κουβέρτες με τα μαξιλάρια που έχετε επιλέξει ή άλλα πιο μεγάλα στοιχεία του χώρου όπως οι κουρτίνες ή το χαλί.

Κεριά

Από καμία χαλαρωτική ατμόσφαιρα δε μπορούν να λείπουν αρωματικά κεριά. Στην αγορά θα βρείτε κεριά σε υπέροχα σχέδια και αρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα γυάλινο δοχείο το οποίο να κρατήσετε μετά, κεριά σε εντυπωσιακά σχήματα είτε για να τα κάψετε είτε για διακοσμητικά στο χώρο, έναν καυστήρα με wax melts για να μπορείτε να εναλλάσσετε τις μυρωδιές στη συχνότητα που θέλετε ή εντυπωσιακά κηροπήγια με πολύχρωμα ψηλά κεριά.

Φωτισμός

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα βασικά στοιχεία που θα επηρεάσουν το ύφος του χώρου σας. Τις προηγούμενες δεκαετίες έχουμε συνηθίσει σε χώρους όπως το σαλόνι έναν επιβλητικό πολυέλαιο με πολλά και λαμπερά φώτα. Είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακό αλλά δε βοηθάει ιδιαίτερα στη χαλάρωση. Αντ’ αυτού λοιπόν, εμείς σας προτείνουμε να επιλέξετε επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά με θερμές λάμπες που να εκπέμπουν πιο ήπιους φωτισμούς.

Προηγούμενο άρθρο

Εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Επόμενο άρθρο

Εγκρίθηκαν 10 εκατ. ευρώ για ηλεκτροδότηση πλοίων σε Ραφήνα, Λαύριο, Κέρκυρα και Καβάλα