Dark Mode Light Mode

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στον Ν. Καβάλας

Έντονη «κινητικότητα» θα συνεχίσει να παρουσιάζει ο καιρός στην περιοχή μας τις επόμενες τουλάχιστον 7 μέρες.

Σε πρώτη φάση της Τετάρτης-Πέμπτης αναμένεται καθαρά φθινοπωρινός καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. Ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται ενίσχυση των ανέμων σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε τελείως χειμερινά επίπεδα και βροχοπτώσεις μέσης διάρκειας (8-16 ώρες περίπου).

Αναλυτικότερα, αύριο Τετάρτη αναμένονται τις πρώτες πρωινές πρόσκαιρες ώρες τοπικές βροχές-μπόρες. Ο καιρός στην συνέχεια θα παρουσιάσει βελτίωση με τις νεφώσεις όμως να παραμένουν αυξημένες όλη την μέρα, μικρή πιθανότητα όλη την μέρα για κατά περιόδους τοπικές βροχές στο ανατολικό άκρο του νομού και στην Θάσο.

Θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες. Την Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα μέσα στην νύχτα-ξημέρωμα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά περιόδους, πιθανότητα σε Θάσο και σε περιοχές κοντά στην θάλασσα μικρότερη πιθανότητα στα υπόλοιπα.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικά ανοίγματα μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παρασκευή αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, άνοδος της θερμοκρασίας μέσα στην μέρα. Μια πρώτη γενική προσέγγιση του Σ.Κ.

Λεπτομέρειες και νέα στοιχεία σε επόμενη πρόγνωση την Παρασκευή. Το Σάββατο εκδήλωση τοπικών βροχών από τις πρωινές ώρες που θα γενικευθούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά. Τις βραδινές ώρες περίπου αναμένεται ένα πέρασμα έντονης βροχής από τα δυτικά που θα επηρεάσει το σύνολο του νομού.

Οι άνεμοι από το πρωί του Σαββάτου θα στραφούν σταδιακά σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά σταδιακά (υψηλή πιθανότητα για τοπικά θυελλώδεις ανέμους, άνω των 8 μποφόρ) στην συνέχεια από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς συνεχίζοντας όμως να είναι ισχυροί.

Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες ενώ απότομη πτώση θα υπάρξει τις βραδινές ώρες. Την Κυριακή μέσα στην νύχτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού και μέχρι τις πρωινές ώρες τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Η θερμοκρασία σε πτώση, οι άνεμοι βορειοδυτικοί ισχυροί. Σχετικά με τις χιονοπτώσεις, μέσα στο Σάββατο θα εκδηλωθούν στις κορυφές των βουνών, ενώ από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και την νύχτα προς την Κυριακή τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν σημαντικά μέχρι να σταματήσουν τα φαινόμενα (αξιόλογη πιθανότητα να χιονίσει πρόσκαιρα μέχρι και τα 1000μέτρα, μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να χιονίσει μέχρι και σε ημιορεινά τμήματα).

Δευτέρα και Τρίτη περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ιδίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, τοπικές νεφώσεις και υπαρκτή πιθανότητα για φαινόμενα την Τρίτη (λεπτομέρειες για το αν θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες).

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Πατέντα… made in Greece! (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε πλοίο στην Καβάλα