Dark Mode Light Mode

Πώς θα κάνετε τα ψώνια των Χριστουγέννων on a budget

Για πολλούς ανθρώπους, τα Χριστούγεννα είναι η πιο υπέροχη γιορτή του χρόνου.

Η χαρούμενη διάθεση κυριαρχεί παντού και όλη η πόλη είναι γιορτινή. Βέβαια, πρόκειται και για μια περίοδο που απαιτεί πολλές ετοιμασίες και οργάνωση. Ειδικά τα ψώνια είναι κάπως δύσκολα. Και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν το διαθέσιμο budget είναι περιορισμένο.

Αλλά επειδή όπως και να έχει θα πρέπει να κάνετε κάποιες αγορές κατά τη γιορτινή περίοδο, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να μην ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας.

  1. Κάντε μια λίστα με τα χριστουγεννιάτικα που έχετε

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, πριν καν αρχίσουν οι γιορτές, είναι να κάνετε μια λίστα με τα χριστουγεννιάτικα που ήδη έχετε. Σημειώστε όλα τα στολίδια, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και τα διακοσμητικά που υπάρχουν στο σπίτι προκειμένου να μπορέσετε να καθορίσετε τι σας λείπει. Έτσι θα αγοράσετε στοχευμένα τα χριστουγεννιάτικα είδη τα οποία σας είναι απολύτως απαραίτητα.

  1. Θέστε ένα όριο στο πόσα χρήματα θα ξοδέψετε

Παράλληλα, θα πρέπει να θέσετε και ένα όριο στο πόσα χρήματα θα ξοδέψετε συνολικά. Κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγετε τα πολλά έξοδα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δώρα. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεστε ενοχές αν αγοράσετε ένα πιο ακριβό δώρο για ένα κοντινό συγγενικό σας πρόσωπο, αλλά πιο φθηνά δώρα για τους άλλους. Αν, όμως, έχετε θέσει εξαρχής ένα όριο, θα μπορέσετε να μοιράσετε καλύτερα και τα χρήματα για τα δώρα.

  1. Δώστε μεγαλύτερη βάση στους πιο κοντινούς σας ανθρώπους

Αντίστοιχα, δώστε μεγαλύτερη βάση στους ανθρώπους που είναι πιο κοντά σας. Οι μακρινοί συγγενείς σας είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα ενδιαφερθούν τόσο αν το δώρο τους από εσάς είναι μια καλογραμμένη χριστουγεννιάτικη κάρτα. Ειδικά αν δεν έχετε πολλές επαφές, δεν έχει κανένα νόημα να αγχώνεστε και για αυτό. Και φυσικά πρέπει να θυμάστε ότι δεν θα είναι όλοι πάντα ευχαριστημένοι. Εσείς, όμως, μπορείτε να επικεντρώσετε την προσοχή σας στους ανθρώπους που βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον σας.

  1. Ψωνίστε στις εκπτώσεις

Αν έχετε περιορισμένο budget, ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να ψωνίσετε κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Όμως, και στις εκπτώσεις είναι σημαντικό να έχετε μια λίστα, τόσο με τα πράγματα που ήδη έχετε, όσο και με τα πράγματα που θα χρειαστείτε. Στις εκπτώσεις είναι ακόμη πιο εύκολο να βγει κανείς εκτός προϋπολογισμού, ακριβώς επειδή όλα είναι τόσο φθηνά.

Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να απολαύσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες. Αν οργανωθείτε από νωρίς και καθορίσετε έναν προϋπολογισμό εξαρχής, δεν θα χρειάζεται να αγχώνεστε.

Προηγούμενο άρθρο

ΕΟΔΥ: 87 νέα κρούσματα στο Ν. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

«Σακίδιο να πάρεις!!!»