Dark Mode Light Mode

Πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας Kofferkinder: Σκηνές από μία μετανάστευση

Η ταινία KOFFERKINDER – Σκηνές από μία μετανάστευση του σκηνοθέτη Γρήγορη Νικηφορίδη, προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2024, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης, με πρωτοβουλία του Δήμων Καβάλας και Νυρεμβέργης, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της Ελληνικής Καλλιτεχνικής Λέσχης Νυρεμβέργης.

Η ταινία περιλαμβάνει τέσσερις σπονδυλωτές ιστορίες, οι οποίες αφηγούνται τη μετανάστευση στη Νυρεμβέργη. Πρόκειται για ένα νεαρό ζευγάρι που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και εγκαταλείπει την ελληνική επαρχία, για έναν γιατρό, ο οποίος θέλει να κάνει καριέρα στη Γερμανία, για μία οικογένεια που βρίσκει προσωρινό καταφύγιο στους συγγενείς της και για δύο συνταξιούχους της πρώτης γενιάς που θυμούνται την άφιξή τους στη Γερμανία.

Στην προβολή της ταινίας και τη συζήτηση που ακολούθησε με κύριους ομιλητές τον σκηνοθέτη, Γρήγορη Νικηφορίδη και τον ηθοποιό, Ευθύμιο Παπαχρήστο, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτης Αγγελίδης και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρης Ξώγνος και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο οποίος, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ευχαρίστησε τους συντελεστές για το ταξίδι μνήμης και δυνατών συγκινήσεων που χάρισαν στο κοινό και δη στους συγγενείς των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.

Στην Ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους KOFERKINDER – Σκηνές από μία μετανάστευση, παίζουν οι ηθοποιοί: Ευθύμιος Παπαχρήστος, Γρηγόρης Ν. Νικηφορίδης, Mατίνα Βελίκη, Χρήστος Κολοτούρος, Ελένη Γ. Νικηφορίδου, Εύα Αποστολίδου, Musa Karaalioglou, Sabine Ipsen, Αγγελική Βόϊτσικ, Ευστράτιος Παπαδέλλης, Σοφία Παπασπυροπούλου, Αλέξανδρος Ζαντικόπουλος, Aθανάσιος Αποστολίδης, Κασσάνδρα Μερτσιωτάκη, Έλενα Καλικάκη, Ευαγγελία Κυριακίδη, κ.α.

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κάμερα: Γρηγόριος Νικηφορίδης Μουσική: Κωνσταντίνα Ζαχαρή, Heinie Nu chtern. Παραγωγή: Ελληνική Καλλιτεχνική Λέσχη Νυρεμβέργης 2023. Πολιτισμική διαπλοκή, ξενιτιά, πατρίδα, εθνική υπερηφάνεια, παρενόχληση, σχολικός εκφοβισμός, είναι μερικά από τα θέματα που προσπαθεί να αναδείξει η ταινία σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Διακοπή κυκλοφορίας πίσω από το παλιό Δικαστήριο

Επόμενο άρθρο

Φωτιστικό κρέμεται επικίνδυνα στον κεντρικό δρόμο του Παληού (φωτογραφίες)