Dark Mode Light Mode
Εφορευτική επιτροπή ορίστηκε, οι εκλογές θα γίνουν;
Πριμ επιβράβευσης σε ανάδοχο έργου επειδή το τέλειωσε στην ώρα του
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Πριμ επιβράβευσης σε ανάδοχο έργου επειδή το τέλειωσε στην ώρα του

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας την Τρίτη 25 Ιουνίου πάρθηκε απόφαση που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη.

Αφορά εκτέλεση δημοτικού έργου και επιβράβευση του αναδόχου με πριμ. Όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία. Κατά την εισήγηση το έργο τέλειωσε στην ώρα του κι η μικρή οριακή παράταση που δόθηκε, δεν οφείλονταν στον κατασκευαστή.

Σύμφωνα με την απόφαση η εταιρία που είναι τοπική, θα λάβει επιπλέον χρήματα- πριμ επιβράβευσης- ένα ποσό περίπου 11.000 ευρώ. Το ποσό της επιβράβευσης υπολογίζεται σύμφωνα με το νόμο. Σύμφωνα με το κόστος του έργου κτλ.

Κατά το πρακτικό της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής το έργο είχε τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις-Τσιμεντοστρώσεις – Οδοσήμανση Δ.Ε. Καβάλας έτους 2019». Μετά από διάφορες διαδικασίες, ελέγχους κτλ ξεκίνησε να εκτελείται τον Οκτώβρη του 2020. Ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη του 2022.

Δηλαδή, αναφέρει η υπηρεσία, «…μέσα στην συμβατική προθεσμία περαίωσης». Η υπηρεσία σημειώνει το βασικό «…δεν υπάρχει καμία παράταση εργασιών με αίτηση του αναδόχου και το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε».

Ο ανάδοχος γνωρίζοντας και τις λεπτομέρειες του έργου και τη νέα νομοθεσία, κατέθεσε ο ίδιος το αίτημα για την καταβολή του πριμ. Η απόφαση της επιτροπής αναφέρεται ως ομόφωνη. Ωστόσο στη συνεδρίαση η κ. Ιωσηφίδου δήλωσε την παρουσία της.


Συνεδριάζει την Τρίτη 2 Ιουλίου στη 1 το μεσημέρι η Δημοτική Επιτροπή εκ νέου.

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης αφορά τη συναυλία Πράϊσνερ που δεν έγινε πέρσι το Καλοκαίρι αν και ο Πολωνός μουσικός πληρώθηκε κανονικά. Ήταν συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες»: Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας.

Έγκριση Πρακτικού I αξιολόγησης προσφορών και δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό «ΣΒΑΚ: Κατασκευή υποδομών και διανοίξεις οδών στην περιοχή Περιγιαλίου». Χορήγηση οριακής προθεσμίας 6 μηνών στο έργο: Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων Καβάλας.

Έγκριση πρακτικού κατακύρωσης, της πλειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αναψυκτήριου του Πάρκου Φαλήρου. Προμήθεια ενός ασύρματου τερματικού POS για τις ανάγκες του Δήμου Καβάλας.

Απάντηση στο υπ’αριθ.πρωτ.20418/26.06.2024 έγγραφο της Δ/νσης Πολιτισμού Δήμου Καβάλας με θέμα «Αθέτηση συμφωνητικού συνεργασίας με αριθμό πρωτοκόλλου 3351/09.11.22 μεταξύ Preisner Productions και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας», και σύνταξη εισηγήσεως για αναζήτηση πληρεξουσίου δικηγόρου προς αναζήτηση των αναφερόμενων στο ίδιο έγγραφο αμοιβών ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Προηγούμενο άρθρο

Εφορευτική επιτροπή ορίστηκε, οι εκλογές θα γίνουν;

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024