Dark Mode Light Mode
Νίκες για Ορφέα, ΜΑ Ορφανίου, η έκπληξη στο Ενωσιακό (φωτογραφίες)
Προ των πυλών η φθινοπωρινή «στροφή» του καιρού στον Ν. Καβάλας

Προ των πυλών η φθινοπωρινή «στροφή» του καιρού στον Ν. Καβάλας

Φωτογραφία αρχείου

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας (που θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες), την στροφή των ανέμων σε δυτικούς-βόρειοδυτικούς και την σημαντική ενίσχυση τους και τις πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Αύριο, από τις πρωινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξάνονται. Έτσι, τις μεταμεσημβρινές – πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται πέρασμα βροχών και τοπικών καταιγίδων που θα επηρεάσουν κυρίως τα βορειότερα-τμήματα του νομού και τα ορεινά.

Στα βόρεια-βορειανατολικά τμήματα του νομού πιθανώς τα φαινόμενα να παρουσιάσουν τοπικά έντονο χαρακτήρα (μικρή πιθανότητα στον υπόλοιπο νομό). Έπειτα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση όμως κατά τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους στην Θάσο, μικρή πιθανότητα σε λοιπές περιοχές κοντά στην θάλασσα και στο ανατολικό άκρο του νομού.

Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν ιδίως στο δυτικό άκρο του νομού όπου το βράδυ θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα συνεχίσει να παρουσιάζει πτώση και θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων εώς 4-6 μποφόρ (θα ναι πιο ενισχυμένοι στο δυτικό άκρο του νομού, στα ορεινά και στα παράκτια). Από την Τρίτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένιση και θα αποκτήσουν ξανά μεταβλητές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Τετάρτη θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα, έπειτα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας. Το επόμενο πιθανό πέρασμα βροχών εντοπίζεται το επόμενο Σαββατοκύριακο.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Νίκες για Ορφέα, ΜΑ Ορφανίου, η έκπληξη στο Ενωσιακό (φωτογραφίες)