Dark Mode Light Mode

Προγραμματική σύμβαση ΤΕΙ ΑΜΘ – Περιφέρειας ΑΜΘ

Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον αντιπρύτανη Δημήτρης Εμμανολούδη για μια σημαντική πρωτοβουλία που αναπτύσσει το ΤΕΙ ΑΜΘ σε συνεργασία με την Περιφέρει ΑΜΘ. Στόχος είναι να ενταχθεί το παραποτάμιο δάσος του Νέστου στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα. Εάν ο στόχος επιτευχθεί τότε τα οφέλη για την περιοχή θα είναι πολλά. Αυτό υποστήριξαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος κι Εμμανολούδης, αλλά και ο Λεωνίδας Καστανάς, διευθυντής αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας.

Εν συντομία, οι περιοχές που φέρουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αναγνωρίζονται από την UNESCO ονομάζονται «Περιοχές ΜΑΒ». Η σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ, είπε ο Δημήτρης Εμμανολούδης, θα μας βοηθήσει πολύ για την επίτευξη του στόχου. Πρέπει, τόνισε να υποβληθεί ένας άρτιος φάκελος προκειμένου να αξιολογηθεί θετικά, αν και η διαδικασία ημερολογιακά δεν είναι και τόσο συγκεκριμένη, τουλάχιστον προς το παρόν.

Θα προσπαθήσουμε να δούμε το δάσος ενταγμένο στο Πρωτόκολλο ΜΑΒ, είπε ο κ. Εμμανολούδης, συμπληρώνοντας ότι η ένταξη μόνο θετικά θα αποφέρει. Για το παραποτάμιο δάσος του Νέστου, σημείωσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λέγοντας τη φράση: «Βρίσκεται στην περιοχή μας λες και έπεσε σ’ αυτήν από άλλη ήπειρο».

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος χαρακτήρισε ως πολύ φιλόδοξη την προσπάθεια, η οποία όπως παραδέχθηκε δεν είναι εύκολη. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, εάν υπάρχει επιτυχία στην υποψηφιότητα τότε θα προκύψουν πολλά πλεονεκτήματα για την περιοχή.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Καλοκαιρινή εκδήλωση Δήμου Θάσου 2018

Επόμενο άρθρο

Μπάχαλο με τα ονόματα των οδών της πόλης