Dark Mode Light Mode

Προώθηση ιστοσελίδων SEO: Η αρχή γίνεται από την κατασκευή ιστοσελίδων

Image by Freepik

Οποιοσδήποτε έχει επιχείρηση και κατανοεί γιατί είναι σημαντικό να διατηρεί ιστοσελίδα με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, ξέρει και γιατί η προώθηση ιστοσελίδων SEO είναι απαραίτητο εργαλείο. Ωστόσο αυτό που πολλοί δε γνωρίζουν, είναι ότι μια ιστοσελίδα δε μετατρέπεται σε SEO -friendly μόνο εκ των υστέρων.

Από τη στιγμή που ο προγραμματιστής θα αναλάβει την κατασκευή ιστοσελίδων, ξέρει ότι θα πρέπει να δημιουργήσει μια βελτιστοποιημένη σε επίπεδο SEO σελίδα. Με δυο λόγια ένας developer ξέρει, ότι λειτουργικότητα και σχεδιασμός είναι τα δύο καίρια σημεία για τη σωστή προώθηση και κατασκευή ιστοσελίδων. Ακολούθως θα δούμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη αναπτύσσοντας ιστοσελίδα με γνώμονα το SEO.

  1. Website με ξεκάθαρη δομή

Δείτε το και από τη δική σας εμπειρία. Η πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα με σαφή δομή είναι πολύ πιο ευχάριστη, από το να αναρωτιέστε διαρκώς πως συνεχίζετε. Έπειτα η ιεράρχηση των υποσελίδων ενός website βοηθά και τους πελάτες αλλά και τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν τη δομή του περιεχομένου.

  1. Responsive ιστοσελίδες

Ο σχεδιασμός responsive ιστοσελίδων που μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα σε όλα τα μεγέθη οθονών και σε όλες τις συσκευές, βοηθά και στην προώθηση ιστοσελίδων SEO. Μην ξεχνάμε ότι το ποσοστό των καταναλωτών που κάνουν τις αγορές τους μέσω κινητού τηλεφώνου αυξάνεται, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο σε κάθε website.

  1. Χρήση structured data για την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Χρησιμοποιώντας structured data κατά την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων βοηθάτε τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενό σας.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει, ότι όταν η ιστοσελίδα σας βγει στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης θα εμφανιστούν βοηθά rich snippets περιεχομένου, δηλαδή επιπρόσθετες πληροφορίες χρήσιμες και για το κοινό σας και για να σας κατατάξουν οι μηχανές αναζήτησης.

  1. Η δομή των URL

Χρησιμοποιώντας ευανάγνωστα και σαφή urls βοηθάτε το κοινό σας αλλά και τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν ποιο είναι το περιεχόμενο της σελίδας.

  1. Εσωτερικοί σύνδεσμοι

Διατηρώντας ένα καλό δίκτυο εσωτερικών συνδέσμων στη σελίδα σας βοηθά στο να σας κατατάξουν ψηλότερα οι μηχανές αναζήτησης. Από την άλλη παρέχοντας στους επισκέπτες της σελίδας σας ένα καλό δίκτυο εσωτερικών συνδέσμων τους δημιουργείτε μια πιο ευχάριστη εμπειρία χρήστη και ευκολότερη πλοήγηση στη σελίδα σας.

Η κατάλληλη προώθηση ιστοσελίδων SEO ξεκινά από τη στιγμή που ο developer αρχίζει να γράφει κώδικα για τη δημιουργία της σελίδας σας. Σαφώς και με την κατάλληλη στρατηγική μπορεί κάποιος να βελτιστοποιήσει την κατάταξη της σελίδας του. Ωστόσο είναι απαραίτητη η σωστή επιλογή συνεργατών εξαρχής για να είναι βελτιστοποιημένη η σελίδα σας όσο καλύτερα γίνεται.

Image by Freepik

Προηγούμενο άρθρο

Καθαρό σπίτι με παιδιά: Από το συμμάζεμα ως την καθαριότητα υπάρχει κόλπο!

Επόμενο άρθρο

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Βρείτε σε 2 βήματα την καλύτερη τιμή