Dark Mode Light Mode
Δ.Π.Θ. έναρξη μαθημάτων -και στην Καβάλα- τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη
Προς ίδρυση και λειτουργία σ’ ένα χρόνο το «Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας»
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Προς ίδρυση και λειτουργία σ’ ένα χρόνο το «Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας»

Με απόφαση – θετική γνωμοδότηση- που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, συνεχίζεται η διαδικασία για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη του 2025 στην Καβάλα Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.

Αντίθετα ψήφισε μόνο ο Χρήστος Ποτόλιας, με αιτιολογικό το ότι «…«δημιουργείται κατηγοριοποίηση των μαθητών και δημιουργούνται σχολεία δύο ταχυτήτων».

Σύμφωνα με την πρόταση της Πρωτοβάθμιας Καβάλας, επί της οποίας γνωμοδότησε θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο το σχολείο θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

«Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με το με αρ. πρωτ. Φ.2.1/3127 30/07/2024 εγγράφου της αιτείται την διατύπωση γνώμης του Δήμου Καβάλας για την ίδρυση ή μη Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στην Καβάλα.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αιτείται προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ίδρυση του «1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καβάλας», το οποίο θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2025.

Σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο η προτεινόμενη οργανικότητα του σχολείου είναι 6/θέσιo, ωστόσο, για το πρώτο έτος λειτουργίας προτείνεται η λειτουργία ενός μόνο τμήματος για την Α’ τάξη.

Το αναμενόμενο μαθητικό δυναμικό για την Α’ τάξη εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 20 μαθητές. Σταδιακά, κάθε επόμενη χρονιά θα προστίθεται μία νέα τάξη, επιδιώκοντας έτσι τη σταδιακή επέκταση του σχολείου.

Η έδρα του νέου σχολείου θα είναι το ανακαινισμένο κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (του Αγίου Λουκά), με το οποίο θα συστεγάζεται. Η ίδρυση του Πειραματικού Σχολείου θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία, προωθώντας την έννοια του σεβασμού στη μάθηση.

Το σχολείο θα στοχεύει στην ενίσχυση των μαθητών μέσω της σύνδεσης με τις καινοτόμες δράσεις του ΔΠΘ και θα επιδιώξει να ενσωματώσει νέες πρακτικές και προσεγγίσεις στη διδασκαλία».

Προηγούμενο άρθρο

Δ.Π.Θ. έναρξη μαθημάτων -και στην Καβάλα- τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024