Dark Mode Light Mode

Προσεκτικά και συγκρατημένα αισιόδοξος ο διοικητής του Νοσοκομείου

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αχιλλέας Γερόπουλος δεν προσπαθεί να «κρυφτεί».

Παραδέχεται τα πασιφανή άλλωστε προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Και κάνει ότι μπορεί. Δηλώνει ότι ενημερωμένο είναι και το Υπουργείο. Στη συνέντευξη του στην Πρωινή ήταν προσεκτικά και πολύ συγκρατημένα αισιόδοξος. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε σε άλλα και ευχάριστα νέα. Όπως η λειτουργία του λιθοτρίπτη. Ικανοποιημένος φαίνεται και από τη συνεργασία του με το Δασαρχείο.

Η συνέντευξη

Ερ: Από πλευράς διοίκησης τι συνέβη, τι μεσολάβησε από τον Αύγουστο που έγινε η ενημέρωση περί των προβλημάτων μέχρι και σήμερα;

Απ: Το θέμα είναι βασικά μια υπόθεση που αφορά το σωματείο και τη ΕΓΕΣΥΚ. Τους γιατρούς. Είχαμε κάνει όντως μια κοινή προσπάθεια. Συνεχίζεται η κοινή προσπάθεια. Το σωματείο, οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές πήραν την απόφαση να κάνουν μια στάση εργασίας προχθές. Καλώς την έκαναν. Τα προβλήματα είναι δεδομένα. Εμείς από την πλευρά μας σαν διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας και στη συνέχεια η Υγειονομική Περιφέρεια, τα προβλήματα αυτά τα έχουμε στείλει και έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους στο Υπουργείο. Ο Υπουργός είναι ενήμερος για όλα όσα γίνονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Για την έλλειψη των θέσεων. Όσο υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις. Για την έλλειψη των γιατρών που χρειάζονται απαραίτητα στο Νοσοκομείο Καβάλας. Τα γνωρίζουν, προσπαθούν και νομίζω ότι είμαστε σε μια καλή πορεία έτσι ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να αποκατασταθούν εν μέρει, περιμένοντας και το λεγόμενο νέο «Χάρτη Υγείας». Περιμένοντας το τελικό σχέδιο για το ρόλο που θα έχουν τα Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Δεν μπορούν τα Νοσοκομεία όπως το είπε και ο Υπουργός, να είναι όλα το ίδιο. Η Καβάλα φαίνεται και μας έχουν ενημερώσει ότι θα παίξει έναν άλλο ρόλο στην περιοχή.  Έναν ρόλο τριτοβάθμιου Νοσοκομείου για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το σύνολο των προβλημάτων της Περιφέρειας.

Ερ: Πότε θα ανακοινωθεί ο «Χάρτης Υγείας»;

Απ: Αυτό είναι απόφαση του Υπουργού. Όλα είναι γνωστά.  Συμμαζεύονται, οργανώνονται τα Νοσοκομεία κτλ για να έχουμε την καλύτερη μέρα όσον αφορά τη δημόσια υγεία.

Ερ: Λένε οι συνδικαλιστές ότι από την 1η Ιανουαρίου με αποχωρήσεις και άλλων εργαζόμενων, δεν θα μπορούν να γίνονται οι εξετάσεις στο ακτινολογικό κανονικά. Λένε την αλήθεια ή υπερβάλουν;

Απ: Ότι λέγεται από τους εργαζόμενους, λέγεται προφανώς γιατί υπάρχουν κάποια δεδομένα. Τα οποία όμως δεδομένα μπορούν να ανατραπούν προς το καλύτερο. Δηλαδή να έρθουν, να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι και όπως φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει. Δεν θα αφήσουμε να φτάσουμε σε αυτά τα οποία αναφέρονται οι εργαζόμενοι.

Ερ: Άλλα νέα υπάρχουν για το Νοσοκομείο;

Απ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση του έκτου γιατρού ουρολόγου και επίσης την συνεργασία μας με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης απ` όπου (από την Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική) θα έρθουν να εκπαιδεύσουν τους δικούς μας Ουρολόγους για να ξεκινήσει η λειτουργία του λιθοτρίπτη. Όσον αφορά το Ουρολογικό δεν υπάρχει κλινική, τμήμα, σε όλη την επικράτεια στο μέγεθος του Νοσοκομείου Καβάλας που να έχει έξι Ουρολόγους.

Ερ: Λέγεται όμως ότι δεν έχουμε τους νοσηλευτές για να λειτουργήσουν τον λιθοτρίπτη.

Απ: Θα μας έρθουν από την Αλεξανδρούπολη και νοσηλευτές για το ξεκίνημα, μέχρι να αποκατασταθούν οι δικοί μας νοσηλευτές. Δεν θα είναι μόνιμη η έλλειψη των νοσηλευτών. Αυτή τη στιγμή για διάφορους λόγους που δεν είναι καλό να αναλύουμε, στην περίοδο του covid  έγιναν πράγματα τα οποία δυσκολέψανε την υφιστάμενη κατάσταση. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Δεν είναι όμως. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ο λιθοτρίπτης. Αυτό έχει αποφασιστεί με τη βοήθεια του διοικητή μας, του κ. Τσαλικάκη της Υγειονομικής Περιφέρειας, έχουν γίνουν συνεννοήσεις. Έρχεται ο καθηγητής  από την Αλεξανδρούπολη για να εκπαιδεύσει τους δικούς μας Ουρολόγους για να ξεκινήσει ο λιθοτρίπτης.

Ερ: Διαβάσαμε την ανακοίνωση σας για τα θέματα στάθμευσης και τη καινούργια διαγράμμιση. Τι στόχο έχετε;

Απ: Ο βασικός μας στόχος είναι το Νοσοκομείο Καβάλας να είναι θωρακισμένο και να έχει τον έλεγχο σε ένα ενδεχόμενο πρόβλημα όπως ήταν τα προβλήματα των πυρκαγιών τα οποία είδαμε το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό που έγινε το καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη αν γινόταν στο Νοσοκομείο Καβάλας, δεν θέλω να σκεφτώ ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να οργανώσουμε το Νοσοκομείο. Η διαγράμμιση και η στάθμευση να γίνει με τη δυνατότητα να έχει το Νοσοκομείο. Να μπορούν σε ένα έκτακτο περιστατικό να προσεγγίσουν το κτίριο μηχανήματα- αυτοκίνητα. Σε μια έκτακτη ανάγκη.  Δεν μπορεί να είναι αυτοκίνητα παρκαρισμένα παντού.  Είμαστε σε ένα δημόσιο χώρο, χωρίς δεύτερη έξοδο.

Ερ: Με αυτό το θέμα τι έγινε με τη δεύτερη έξοδο; Προχώρησε με το Δασαρχείο;

Απ: Η συνεννόηση με τη δεύτερη έξοδο, έχει να κάνει και με το Δήμο Καβάλας.  Δυστυχώς περιμέναμε και εμείς τις εκλογές για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με τους ανθρώπους που θα έχουν τον ορίζοντα της πενταετίας. Να μπορέσουμε εκεί  να οργανωθούμε. Με το Δασαρχείο όσον αφορά το κόψιμο των δέντρων είμαστε σε πολύ κατάσταση.  Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει  αποφασιστεί τι θα γίνει. Είτε το Δασαρχείο, είτε εμείς με χρήματα δικά μας. Είμαστε σε καλό με το Δασάρχη. Περιμένουμε το Δήμαρχο και την Περιφέρεια για να μπορούμε να οργανώσουμε το δρόμο από τη πίσω μεριά για να υπάρχει μια δεύτερη έξοδο του Νοσοκομείου.

Προηγούμενο άρθρο

Χειμερινό πρόγραμμα ΔΗΠΕΘΕ όπως παλιά!

Επόμενο άρθρο

Καλανταρίδης: Από τώρα να ασχοληθεί η ΝΔ για να έχει έναν υποψήφιο δήμαρχο το 2028