Dark Mode Light Mode

Προσφυγική Μνήμη των 100 χρόνων μετεγκατάστασης των Καππαδοκών στη Μητέρα Ελλάδα

Το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών “Η Ναζιανζός”,τ ην Δευτέρα 14 Οκτωβρίου εγκαινιάσαμε στην Αθήνα,στον Κήπο του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, την έκθεση: “Οι θησαυροί από το Ικόνιο και τη Σίλλη που βρίσκονται στο μουσείο του Κέντρου Καππαδοκικών μελετών στη Νέα Καρβάλη”.

Η Τελετή εγκαινίων άρχισε με Αγιασμό που τέλεσε ο Ιερέας του Μητροπολιτικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, των Αθηνών, Αιδεσιμολ.Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Βασίλειος Χρυσόπουλος που εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριο Ιερώνυμο.

Την Ευλογία του  Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Κυρίου Βαρθολομαίου μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Κύριος Θεοδώρητος. Μαζί μας ήταν και απηύθυνε χαιρετισμό  ο Βουλευτής Καβάλας κύριος Μακάριος Λαζαρίδης.

Την τελετή παρακολούθησαν πλήθος καλεσμένων, εκπροσώπων φορέων του Πολιτισμού της Ανατολής, Καππαδοκικά και Μικρασιατικά Σωματεία. Ήταν μία εξαιρετική στιγμή για το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών, καρπός της μακρόχρονης συνεργασίας μας με το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών που μαζί συνδιοργανώσαμε την Έκθεση που επιμελήθηκαν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Necmetin Erbakan του Ικονίου Κύριος Mete Ilker Mimiroglou και ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ κύριος Καπλάνης Ιωσηφίδης.

Ο κύριος Ανεστίδης Σταύρος χαιρέτησε εκ μέρους του Κ.Μ.Σ., ακολούθησε η χορευτική παρουσία του αδελφού Συλλόγου Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού των Αθηνών με τον Καππαδοκικό χορό με τα κρόταλα “Κόνιαλι” και τις κεντρικές εισηγήσεις έκαμαν η Κυρία Γιώτα Οικονομάκη-Παπαδοπούλου και ο Σιλλέος Τάκης Σαλκιτζόγλου.

Η έκθεση ενθουσίασε τους παρευρισκομένους και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024. Ήταν μια καταπληκτική βραδιά του Πολιτισμού της Ανατολής, γεμάτη  μνήμες και συγκινήσεις.

Από τη Γραμματεία Τύπου του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών “Η Ναζιανζός”

Προηγούμενο άρθρο

Ψήφισμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη διάσωση της Στέγης

Επόμενο άρθρο

Περιοχές που πλήττονται από τον ιό της ευλογιάς επισκέπτεται ο γγ ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος