Dark Mode Light Mode

Προσωπικό ΕΚΑΒ Καβάλας: Άλλοι φεύγουν κι άλλοι έρχονται!

Μικρή αλλά ουσιαστική διαφοροποίηση παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες τα δεδομένα του ΕΚΑΒ Καβάλας από πλευράς του προσωπικού του.

Γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά που ανέκυψαν από την 1η Σεπτέμβρη, κενά που έχουν σχέση με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αυτή η προσπάθεια αποδίδει συνδυαστικά. Όμως από σήμερα Παρασκευή 1η Οκτώβρη στο Κ.Υ. Χρυσούπολης μένει ένα μόνο άτομο αφού το δεύτερο αποχωρεί λόγω λήξης της σύμβασης του.

Η οποία δυστυχώς δεν ανανεώνεται. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα το Κ.Υ. Χρυσούπολης με έναν μόνο εργαζόμενο του ΕΚΑΒ δεν μπορεί να έχει καθόλου ασθενοφόρο. Ούτε καν μία βάρδια την ημέρα, όπως γίνονταν έως χθες.

Η γενικότερη κατάσταση του ΕΚΑΒ στο Νομό Καβάλας επιδεινώνεται από το ότι σχεδόν κάθε μέρα ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς του Νοσοκομείου Καβάλας σε άλλα Νοσοκομεία. Αυτό γίνεται κυρίως και συχνότερα επειδή η κλινική κορωνοϊού στην Καβάλα γέμισε και δεν μπορεί να λειτουργήσει νέα. Χρειάζονται κι άλλα κρεβάτια covid μα δεν αρκεί το νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία. Στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα χθες ασθενής της Ουρολογικής κλινικής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Καβάλα στην Θεσσαλονίκη. Αυτό συνέβη επειδή η Ουρολογική κλινική Καβάλας δεν λειτουργεί πλήρως λόγω έλλειψης προσωπικού. Να σημειώσουμε ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας προέρχονται και από όμορους Νομούς.

Τελικά παρακολουθούμε μια καθημερινή και περίεργη διαδικασία. Ανάλογα με τα κενά και τις δυνατότητες των Νοσοκομείων αποφασίζεται που θα νοσηλευτεί κάθε νέος ασθενής με κορωνοϊό! Οι συγκεκριμένες διακομιδές επιβαρύνουν το έργο του ΕΚΑΒ. Που εξ αυτού του λόγου μειώνει τα οχήματα που έχει σε ετοιμότητα για κάθε έκτακτο περιστατικό.

Τα καλά νέα στο ΕΚΑΒ Καβάλας αφορούν νέο προσωπικό που έρχεται ή προσωπικό που επιστρέφει.

Μέσω της 4ης ΥΠΕ άρχισαν οι διαδικασίες για δύο εργαζόμενους επικουρικό προσωπικό. Αναμένεται να αναλάβουν εργασία την ερχόμενη εβδομάδα το αργότερο. Οι πρώτες και βασικές αποφάσεις αναρτήθηκαν ήδη στη Διαύγεια. Επίσης δύο μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και σε αναστολή, φέρονται να νόσησαν κι έτσι όταν ξεπεράσουν την ασθένεια του κορωνοϊού θα επανέλθουν στην εργασία τους. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Δύο ακόμη από αυτούς που βγήκαν σε αναστολή την 1 Σεπτέμβρη τελικά έκαναν το εμβόλιο κι επανέρχονται άμεσα. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις δίνουν ανάσα στο ΕΚΑΒ Καβάλας που αρχικά (από την 1η Σεπτέμβρη) μετρούσε 12 αποχωρήσεις. Όλες μη εμβολιασμένων εργαζόμενων. Το νούμερο στη συνέχεια άρχισε να μειώνεται.

Και μειώθηκε αρκετά. Αυτοί που επιμένουν να μην εμβολιάζονται και παραμένουν σε αναστολή είναι οι 2 (από τους 12) διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΑΒ Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

«Το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής έγινε… μαραθώνιος»

Επόμενο άρθρο

Μπάσκετ: Τον Άρη υποδέχονται οι Πάνθηρες - Τελευταίο φιλικό για την Ένωση - Τζάμπολ και στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ