Dark Mode Light Mode

Προσωρινή λύση για να επανέλθουν τα Γρι Γρι στις Ελευθερές

«Στρυμωγμένα» στο κεντρικό λιμάνι – το ένα δίπλα στο άλλο- βρίσκονταν χθες από το πρωί περισσότερα από 10 μεγάλα επαγγελματικά σκάφη αλιείας (Γρι Γρι).

Ήρθαν εδώ αναγκαστικά. Κάποια άλλα εξυπηρετήθηκαν στο λιμάνι της Ιχθυόσκαλας. Οι καπετάνιοι ισχυρίζονταν ότι χωρίς λόγο εκδιώχθηκαν από το λιμάνι των Ελευθερών! Λόγω της διακοπής παροχής νερού και ρεύματος.

Αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε και συνάντησε τον Λιμενάρχη. Την ίδια ώρα ο ΟΛΚ εξέδιδε ανακοίνωση που εξηγούσε ότι ο εξοπλισμός αποσύρθηκε από το λιμάνι των Ελευθερών για να επιδιορθωθεί.

Τους κατηγορούσε -χωρίς να τους κατονομάζει- ότι για καιρό εξασφάλιζαν με παράνομο τρόπο και ρεύμα και νερό! Οι ίδιοι αρνούνταν την κατηγορία. Η συνάντηση με τον Λιμενάρχη φέρεται να έχει αποτέλεσμα, μια προσωρινή όπως περιγράφηκε λύση.

Θα μετακινηθεί σε άλλο σημείο του λιμανιού των Ελευθερών το φέρι μποτ που βρίσκεται μόνιμα εκεί, θα αδειάσουν θέσεις που θα χρησιμοποιηθούν από τα Γρι Γρι. Αυτά μεταξύ των επαγγελματιών και Λιμεναρχείου.

Δεδομένου του ότι οι απόψεις του Οργανισμού είναι διαφορετικές, ουδείς γνωρίζει αν η λύση αυτή θα εφαρμοστεί έστω προσωρινά. Πολύ περισσότερο αν θα εξυπηρετήσει τα Γρι Γρι. Το θέμα ανέκυψε την Κυριακή με ανακοίνωση διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Γρι Γρι, με αποδέκτες και τον ΟΛΚ και το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

Βασίλης Ποιμενίδης για τη συνδιδασκαλία σε σχολεία του Ν. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Έκοψαν από λάθος 4 πεύκα, τους σταμάτησαν πολίτες!