Dark Mode Light Mode

Πρώτα η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΚ, μετά οι 100 δόσεις

Η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης του Μάκη Παπαδόπουλου επιδιώκει συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες να πείσει την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να εφαρμόσει (για όσους της οφείλουν χρήματα) τη διαδικασία των 100 δόσεων. Πίεση προς την ίδια κατεύθυνση άσκησε τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, όσο και με ανακοίνωση – δελτίο τύπου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Απαντήσεις στα επιχειρήματα της παράταξής του Μάκη Παπαδόπουλου έδωσε με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Απόστολος Χρόνης. Σε γενικές γραμμές ο κ. Χρόνης είπε ότι επί της δυνατότητας ρύθμισης έως 100 δόσεων η ΔΕΥΑΚ θα απαντήσει οριστικά στο τέλος Νοέμβρη. Μέχρι τότε –εξήγησε-  η ΔΕΥΑΚ κοίτα τα οικονομικά της στοιχεία και το πώς θα πορευτεί από οικονομικής πλευράς το 2020. Ο Απόστολος Χρόνης δεν είναι αρνητικός, όπως ο ίδιος εξηγεί, στη δυνατότητα ρύθμισης χρεών σε 100 δόσεις. Παρατηρεί ότι δεν υπάρχει παράλληλη και ταυτόχρονη πίεση από πολίτες (προς την ίδια κατεύθυνση). Θυμίζουμε μάλιστα ότι επί του αιτήματος της παράταξής του Μάκη Παπαδόπουλου οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν παρεμβαίνουν και δεν λένε το παραμικρό. Απλώς παρακολουθούν τη συζήτηση.

Ο Απόστολος Χρόνης με την ευκαιρία της συνέντευξης του στην Πρωινή είπε ειδικότερα: «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα που τέθηκε το θέμα εξήγησα αναλυτικά στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τι θα συμβεί αν γίνουν τώρα οι 100 δόσεις. Νόμιζα ότι με τα όσα τους είπα τους έπεισα. Εμείς βλέπουμε τα οικονομικά της επιχείρησης και ως το τέλος Νοέμβρη θα έχουμε εικόνα για το πώς αυτή θα πορευτεί το 2020. Προς το παρόν θέλουμε διακανονισμούς όπως προβλέπει ο κανονισμός. Θα δούμε για τις 100 δόσεις ως το τέλος Νοέμβρη αλλά έχουμε πάντα την ίδια προτεραιότητα. Τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΚ. Εμείς δεν έχουμε αποθεματικό εκατομμυρίων. Κάθε μήνα ξεκινάμε από το μηδέν. Από πλευράς άλλων πιέσεων ,για παράδειγμα πολιτών, υπέρ των 100 δόσεων είναι πολύ λίγοι αυτοί που τη ζητούν. Προβλέπω δε ότι ακόμη κι αν κάνουμε τις 100 δόσεις θα είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα ανταποκριθούν και θα έρθουν να ρυθμίσουν».

Στην ίδια συζήτηση παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μούτλιας, της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου.  Επανέλαβε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων πρέπει να γίνει από τη ΔΕΥΑΚ σήμερα! Δηλαδή άμεσα. Άσκησε κριτική στη στάση που κρατά το διοικητικό συμβούλιο, παρατηρώντας ότι το προηγούμενο διάστημα επί του ιδίου αιτήματος απαντούσε  ότι η δυνατότητα των 100 δόσεων δεν είναι νόμιμη. Η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου και ο Γιάννης Μούτλιας έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιες ρυθμίσεις 100 δόσεων που έκαναν ήδη άλλες ΔΕΥΑΚ της χώρας.  Πάντως ο Απόστολος Χρόνης σημείωσε  για όμορες ΔΕΥΑ ότι ορισμένες ενώ έχουν πάρει αυτήν την απόφαση,  τη δυνατότητα ρύθμισης σε 100 δόσεις δεν έθεσαν ακόμη σε διαδικασία εφαρμογής.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης ασκεί κριτική σε Μέτιο αλλά και Τοψίδη- Σιμιτσή

Επόμενο άρθρο

Κατοικίες στην Καβάλα: Ένα ακόμη διατηρητέο και μια πολύ ωραία ανακαίνιση