Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας έστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την ακόλουθη επιστολή: Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται όσοι με τις μάσκες στο πρόσωπο αλλά όχι με τα στόματα κλειστά, στο δρόμο του αγώνα, λέγανε ότι η «ατομική ευθύνη» και τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία του λαού μας. «Ατομική ευθύνη» πάνω στην οποία «έκτισε» σχεδόν εξ’ ολοκλήρου την πολιτική της η κυβέρνηση για τον COVID-19, προκειμένου να συγκαλύψει τη συλλογική κρατική ευθύνη που έχει αφού κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο για χάρη των κερδών των ολίγων (Μεγαλοξενοδόχων, εφοπλιστών, αεροπορικών εταιριών, βιομήχανων κλπ).
- Μετά τις εξελίξεις σχετικά με την ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας και στο Δήμο μας.
- Την μετατροπή του 5ουορόφου του Νοσοκομείου μας σε κλινική για τη νοσηλεία ασθενών από όλη την Περιφέρεια που νοσούν από τον COVID -19, εξέλιξη που προέκυψε μετά τον κορεσμό του Νοσοκομείου αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.
- Την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει έως 80% τα τακτικά χειρουργεία για να εξοικονομηθούν κλίνες,Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη στελέχωση των μονάδων COVID-19, εις βάρος των αναγκών για χειρουργεία.
Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση επιβάλλεται να συζητήσει το θέμα και να αποφασίσει παρέμβαση στην Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας για την προάσπιση της υγείας του συνόλου των δημοτών και των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο, στην εξής κατεύθυνση:
Να γίνει από το Δήμο σχετική προετοιμασία για την ενοικίαση – επίταξη ξενοδοχείου σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί, ώστε να γίνεται σε αυτό η περίθαλψη περιστατικών covid, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, για να μη μετατραπεί το νοσοκομείο μας, νοσοκομείο “μίας νόσου”, ούτε να γίνει εστία υπερμετάδοσης του ιού.
Να διεκδικήσει συγκεκριμένα μέτρα ο Δήμος από την Κυβέρνηση για την προστασία της υγείας του λαού μας. Η υγεία μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε με “εκ των υστέρων πράξεις” ούτε με “ευχολόγια” ούτε βέβαια αδυνατίζοντας συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με πρακτικές “ράβε-ξήλωνε”, μετατρέποντας το σε ΕΣΥ “μίας και μοναδικής νόσου”.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε, ελέγχους στο προσωπικό όλων των γηροκομείων και των μονάδων υγείας, τους μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας και εκπαίδευσης, θωράκιση του συστήματος Υγείας με νέες υποδομές, μόνιμο προσωπικό και επίταξη, των αναγκαίων για τη δημόσια υγεία ιδιωτικών μονάδων.