Dark Mode Light Mode

Πρόταση διοργάνωσης ειδικού σεμιναρίου με θέμα την προστασία των αγωνιστικών χώρων 

Προς: Σύνδεσμο προπονητών Καβάλας

Θέμα: Πρόταση διοργάνωσης ειδικού σεμιναρίου με θέμα την προστασία των αγωνιστικών χώρων

Κοιν. ΜΜΕ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή παρακαλώ επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ όχι ως μέλος του συνδέσμου και προπονητής ποδοσφαίρου αλλά ως διαχειριστής αγωνιστικού χώρου.  Εξάλλου παρόλο που έχω άδεια προπονητή UEFA B, δεν έχω ασκήσει ποτέ την εν λόγω δραστηριότητα.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω την πολύ άσχημη εικόνα των γηπέδων ποδοσφαίρου, η οποία δυστυχώς υπάρχει στα περισσότερα γήπεδα ανά τον Νομό. Η άσχημη αυτή εικόνα δημιουργεί επίσης σοβαρότατο θέμα στην ασφαλή άθληση μικρών και μεγάλων.

Το εν λόγω θέμα, σαφώς και πρέπει να αγγίζει τις διοικήσεις των ομάδων όπως επίσης και των Δήμων, αφού σχεδόν όλα τα γήπεδα είναι δημοτικά. Τον Νοέμβριο του 2022 με πρωτοβουλία της Super League και συνδιοργανωτή την εταιρεία Grassform, διοργανώθηκε στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας με θέμα τη διαχείριση θερμόφιλων αγωνιστικών επιφανειών στο Μεσογειακό περιβάλλον, με την παρουσία σημαντικών επιστημόνων και ειδικών στους χλοοτάπητες.

Στόχος του συνεδρίου στο οποίο έλαβα και εγώ μέρος, ήταν να ενημερωθούν όλοι για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των αγωνιστικών χώρων, από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες”.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην σελίδα: https://www.slgr.gr/el/article/stis-28-kai-29-noembriou-to-sunedrio-gia-te-diakheirise-agonistikon-khoron/?fbclid=IwAR3seQqLxLfzdQsXlEQMkC7nfQ6fBo3Kw3KbVCeyBEhoUU24P3Ocrw8xdPI

Σε αυτό το συνέδριο όλοι οι ομιλητές εστίασαν μεταξύ άλλων, σε δύο σημαντικούς παράγοντες για την καλή εικόνα των γηπέδων. Ο πρώτος ήταν η τακτική συντήρηση που απαιτείται από μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο δεύτερος παράγοντας ήταν η προφύλαξη των αγωνιστικών χώρων από τους προπονητές. Για παράδειγμα στο ερώτημα “ποια ημέρα μπαίνει η ομάδα στο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας για προπόνηση;”, η απάντηση ήταν

” Φυσικά ποτέ. Η εποχή που έπρεπε οι παίκτες να “πατήσουν” γήπεδο όπως λέγαμε παλιά,  πέρασε και δεν θα επιστρέψει.  Όλες οι προπονήσεις γίνονται σε βοηθητικά γήπεδα, στα οποία την πρώτη ευθύνη για την καλή τους κατάσταση έχουν οι προπονητές.”

Αγαπητοί φίλοι με τα ανωτέρω ως δεδομένα και με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των αθλητών μας, προτείνω να εξετάσετε την δημιουργία ειδικού σεμιναρίου για τον τρόπο προπόνησης, με σκοπό τα μέλη του συνδέσμου να μάθουν πως να προστατεύουν την σωματική ακεραιότητα των αθλητών, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους αγωνιστικούς χώρους και βοηθώντας εν κατακλείδι τις διοικήσεις των ομάδων και των Δήμων προς αυτό το σκοπό.

Με εκτίμηση 

Παναγιώτης Αρσονιάδης 

Προηγούμενο άρθρο

Θόδωρος-Γιώργος Αγοραστός: Από τον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου, επαγγελματίας στον Άρη Θεσσαλονίκης

Επόμενο άρθρο

Μία ακόμη εξαιρετική εκδήλωση από τον Ορφέα Ελευθερούπολης (φωτογραφίες)