Dark Mode Light Mode

Πρώτες αναστολές συμβάσεων σε εργαζόμενους των Δήμων Καβάλας και Νέστου

Κοινή συνέντευξη τύπου υπέρ της εμβολιαστικής διαδικασίας έδωσαν χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, οι 4 Δήμαρχοι του Νομού, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης, ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής των γιατρών του Νοσοκομείου Βαγγέλης Καμπουρίδης και η Αναστασία Αντωνίου πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Από τη συνέντευξη τύπου προέκυψε η είδηση της αναστολής συμβάσεων σε εργαζόμενους στους Δήμους Καβάλας και Νέστου. Είναι προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Νέστου.

Το συγκεκριμένο προσωπικό δεν εμβολιάστηκε και δεν δέχθηκε να εμβολιαστεί ως τις 15 Αυγούστου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ακολουθήθηκε υποχρεωτικά η διαδικασία της αναστολής συμβάσεων. Ταυτόχρονα προετοιμάζεται η διαδικασία αντικατάστασης τους με 3μηνες συμβάσεις νέου προσωπικού που θα είναι εμβολιασμένο. Κάποιοι από τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους προσέφυγαν στην επιστημονική (ιατρική) επιτροπή αλλά αυτή απέρριψε το αίτημα τους να μην εμβολιαστούν.

Από τη συνέντευξη τύπου προκύπτει ότι σε αναστολή τέθηκε εργαζόμενη στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Καβάλας.

Κι άλλες 7 ή 8 εργαζόμενες του ίδιου προγράμματος δεν εμβολιάστηκαν ακόμη. Είναι σε άδεια κι η αναστολή θα υπάρξει με την επιστροφή τους στην εργασία. Στο Δήμο Νέστου εργαζόμενος του Βοήθεια στο Σπίτι τέθηκε σε αναστολή καθώς επίσης 4 εργαζόμενοι στο ΚΗΦΗ.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππας Αναστασιάδης υπάρχουν και στο Δήμο του εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι που δεν εμβολιάστηκαν αλλά κάνουν χρήση της άδειας τους. Και σε αυτούς θα υπάρξει αναστολή όταν επανέλθουν. Εκτός αν στο μεταξύ δεχθούν να εμβολιαστούν. Στο Δήμο Θάσου εμβολιάστηκαν, είπε ο κ. Κυριακίδης, όλοι οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι.

Ο Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε ότι οι κάτοικοι όλου του Νομού πρέπει να προσέξουν ώστε η περιοχή να αποφύγει την υγειονομική κατάσταση του «κόκκινου». Στο Δημαρχείο τόνισε θα εργάζονται μόνο εμβολιασμένοι εργαζόμενοι ή όσοι νόσησαν πρόσφατα. Το ίδιο είπε ότι θα ισχύει για τους πολίτες που θα επισκέπτονται τις δημοτικές υπηρεσίες.

Προηγούμενο άρθρο

Η Ροδούλα Ανδρεάδου εκθέτει στη Μ. Λέσχη

Επόμενο άρθρο

Τα τουριστικά και ακτοπλοϊκά νέα της Λήμνου που ενδιαφέρουν και την Καβάλα