Dark Mode Light Mode

Προθεσμία 39 μηνών για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής λιμανιού στην Κεραμωτή!

Σε έναν περίπου μήνα από σήμερα δημοπρατείται μέσω της ΠΕ Καβάλας (και της Περιφέρειας ΑΜΘ γενικότερα) το γνωστό έργο της εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή νέου λιμανιού στην Κεραμωτή.

Το έργο έχει τίτλο «Μελέτη Δημιουργίας Νέου Βόρειου Κρηπιδώματος Οχηματαγωγών στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις Κεραμωτής και Οδική Σύνδεση με το Επαρχιακό Δίκτυο». Προϋπολογισμός 1,3 ευρώ με ΦΠΑ.

Σημαντικό και όχι ιδιαίτερα γνωστό είναι το ότι στην κοινοπραξία που θα αναλάβει να εκπονήσει τις μελέτες δίδεται προθεσμία 39 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Καταλαβαίνουμε δηλαδή θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να γίνει πράξη αυτό που η Κεραμωτή έχει ανάγκη από … χθες.

Τόσο χρόνια μελέτης του έργου όσο και χρόνια κατασκευής του. Το καινούργιο κρηπίδωμα προβλέπεται να κατασκευαστεί «μπαίνοντας» στην Κεραμωτή. Λίγο πριν το χωριό και προς τις Πηγές.

Για τη σύνδεση του με το υφιστάμενο επαρχιακό δίκτυο προβλέπεται η μελέτη για την κατασκευή και ισόπεδου κόμβου. Οι μελέτες που θα εκπονηθούν μέσω του προαναφερθέντος έργου θα είναι πολλές και 10 περίπου διαφορετικών ειδών και κατηγοριών.

Η διακήρυξη του ίδιου έργου αναφέρει ότι μετά τη λειτουργία του νέου κρηπιδώματος, το σημερινό λιμάνι της Κεραμωτής θα χρησιμοποιείται για τουριστική χρήση. Για την εκπόνηση των μελετών προβλέπεται να γίνουν όχι μόνο γεωτρήσεις στη χερσαία περιοχή του έργου αλλά και μέσα στη θάλασσα.

Σε βάθος 60 μέτρων. Προβλέπεται επίσης να κατασκευαστούν (εκτός από νέο κρηπίδωμα) και δύο κτίρια. Ένας επιβατικός σταθμός 300 τμ και ένα μικρότερο κτίριο 30 τμ. Τέλος η διακήρυξη σημειώνει ότι η περιοχή του έργου υπάγεται στους όρους προστατευμένης ζώνης Natura.

Προηγούμενο άρθρο

Το σχολείο των Κρηνίδων θα λειτουργήσει, το γυμναστήριο στο Περιγιάλι θα περιμένει

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024