Dark Mode Light Mode

Προθεσμία ως τις 24 Αυγούστου έδωσε ο διευθυντής του Ογκολογικού τμήματος!

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των Εθελοντών κατά του Καρκίνου Σταυρούλα Γκουλούση κινητοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του γνωστού θέματος στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου.

Έκανε ότι μπορούσε για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως γνωρίζει, η παραίτηση Βαγιωνά θα επανέλθει οριστικά αυτήν την φορά στις 24 Αυγούστου!

Η συνέντευξη

Ερ: Θέλουμε να μας ενημερώσετε για το τι έγινε στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου τις προηγούμενες ημέρες.

Απ: Την Τρίτη (2/7) το πρωί ενημερώθηκα από τη γιατρό κα Μαλλιαρού ότι παραιτήθηκε ο γιατρός και διευθυντής του Ογκολογικού τμήματος κ. Βαγιωνάς. Από εκείνη των ώρα υπήρξε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων στον κ. Γερόπουλο, όπου προσπαθούσα να ενημερωθώ για το τι συμβαίνει ακριβώς. Ο κ. Γερόπουλος ήταν με το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Τσαλικάκη στη Θεσσαλονίκη. Ενημερώθηκαν αυτοί και προσπαθούσαν να πείσουν το γιατρό μετά από επικοινωνία που είχαν μαζί του, να μην παραιτηθεί. Τι γράφει στην παραίτηση του και ποια είναι τα αιτήματα του, τα ξέρει ο κ. Γερόπουλος. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια προσωρινή ανάκληση της παραίτησης. Αυτό έγινε την Τετάρτη (3/7). Πιο νωρίς το πρωί της Τετάρτης (3/7) ενημέρωνε ο κ. Βαγιωνάς τους ασθενείς του ότι έχει παραιτηθεί. Δημιουργήθηκε μια αναστάτωση στους ασθενείς που ρωτούσαν τι να κάνουν μετά την παραίτηση του κ. Βαγιωνά. Την Τετάρτη (3/7) το μεσημέρι μου έστειλε ένα μήνυμα ο κ. Βαγιωνάς το οποίο έλεγε ότι είναι προσωρινή η ανάκληση της παραίτησης του και στις 24 Αυγούστου θα είναι η οριστική. Έπρεπε να επικοινωνήσω με τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τους βουλευτές για να κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον κ. Βαγιωνά. Αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε συνέχεια να αναβαθμίσουμε το τμήμα και να γίνει κλινική. Τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε και το τμήμα. Μου ζήτησε ο κ. Παναγιωτόπουλος να κάνω ένα υπόμνημα για τον Υπουργό Υγείας.

Ερ: Τι συμβαίνει και θέλει να φύγει ο κ. Βαγιωνάς; Ξέρετε κάτι;

Απ: Το ήξερα, το ξέραμε όλοι. Ήταν δυσαρεστημένος. Προσπαθεί 5 χρόνια. Δε θέλω να μιλήσω εξ ονόματος του κ. Βαγιωνά. Την παραίτηση του με τα αιτήματα που είχε θέσει, την έχει ο κ. Γερόπουλος στα χέρια του.  Ήταν πληγωμένος, δυσαρεστημένος, αισθανόταν ότι τον υποτιμούν. Στο μήνυμα που μου έστειλε γράφει: «Από σεβασμό και μόνο στον κ. Υπουργό που ασχολήθηκε με το θέμα μου και στους διοικητές μου, εννοεί τους κ.κ Γερόπουλο, Τσαλικάκη, μεταφέρω την οριστική μου παραίτηση στις 24 Αυγούστου». Μέχρι τότε κάτι πρέπει να γίνει. Έστειλα μηνύματα εκτός τον κ. Παναγιωτόπουλο και στους άλλους 3 βουλευτές του νομού μας. Τους παρακάλεσα να συντονιστούν και οι 4, να πάνε στον Υπουργό και να τελειώσει το θέμα. Μια υπογραφή χρειάζεται. Αν υπογραφεί ο νέος οργανισμός στο Νοσοκομείο, τότε γίνεται αναβάθμιση του τμήματος σε κλινική και θα πρέπει να έρθουν κανονικά άλλοι δυο Ογκολόγοι στο Νοσοκομείο. Για αυτό που αγωνιζόμαστε εδώ και πολύ καιρό.

Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη συνεδρίαση της διοικούσας του ΤΕΕ ΑΜ

Επόμενο άρθρο

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης ζητά καθημερινή παρουσία ψυχολόγων κοινωνικών λειτουργών σε Γυμνάσια- Λύκεια!