Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα διοίκησης στο Δήμο Καβάλας, η Δήμαρχος αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Κάποια από αυτά φάνηκαν τόσο την προηγούμενη εβδομάδα όσο ειδικότερα στη προ- συνεδρίαση, που η ομάδα της πλειοψηφίας είχε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Δημαρχείο. Σε αυτήν την προ της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου διαδικασία η κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά επέμενε στους λόγους διαφωνίας της εξηγώντας γιατί παραιτήθηκε ενώ ανάμεσα στον Γ. Γραμμένο και τον Ν. Ξανθόπουλο υπήρξε σοβαρό φραστικό επεισόδιο. Λέγεται ότι ο ένας έβρισε τον άλλον. Το γεγονός υποβαθμίζεται από συνεργάτες της Δημάρχου με τη φράση «…συμβαίνουν αυτά». Οι δύο άνδρες συνέχισαν την Παρασκευή μια έντονη διαφωνία που φαινομενικά άρχισε την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΚ.
Αν και η Κορίνα Χιώτη Πρασσά φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ότι στηρίζει τη Δήμαρχο, αν και στο Δημαρχείο υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα τα εσωτερικά προβλήματα θα ξεπεραστούν όσα προαναφέραμε δεν είναι τα μοναδικά «αγκάθια» στην όλη υπόθεση. Υπάρχει η περίπτωση του Ιορδάνη Παπαντίδη που ουσιαστικά απέχει από την ομάδα αλλά και αυτή του Νίκου Μαυρίδη. Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (επί Εριφυλλίδη) συχνά αμφισβητεί τις επιλογές της διοίκησης στον τομέα της επιλογής εποχιακού προσωπικού.
Συνάντηση με το σωματείο της ΔΕΥΑΚ
Το απόγευμα του Σαββάτου κι ενώ είχαν προηγηθεί όλα όσα αναφέραμε, η δήμαρχος συνάντησε στο γραφείο της τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ. Στη συνάντηση δεν ήταν ο πρόεδρος της επιχείρησης! Στη συζήτηση η κ. Τσανάκα φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αποφεύγει αυτήν την αλλαγή (όσο κι αν τη θεωρεί αναγκαία) έχοντας κατά νου τα εσωτερικά προβλήματα που υφίστανται, τα οποία αν αντικατασταθεί ο κ. Ξανθόπουλος προβλέπει ότι θα επιδεινωθούν. Ο τελευταίος όσο κι αν δημιουργεί συνεχώς αδιέξοδα δεν έχει καμία διάθεση παραίτησης!
Η συνέχεια (αν υπάρξει) θα δοθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κατά το παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις η κριτική της αντιπολίτευσης λειτούργησε ως αφετηρία συσπείρωσης (έστω προσωρινής)της εκάστοτε διοίκησης.