Dark Mode Light Mode

Πρώτη συνεδρίαση του φορέα τουρισμού ΑΜΘ

Την Μεγάλη Τρίτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στην Κομοτηνή ο νεοϊδρυθείς φορέας διαχείρισης τουρισμού της περιφέρειας ΑΜΘ. Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί στο γραφείο του περιφερειάρχη, παρουσία του Χρήστου Μέτιου και αφορά στα ένδεκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του φορέα.

Η ιδέα που υλοποιείται αργά αλλά σταθερά ανήκει στον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, που είναι και ο επικεφαλής του 11μελους διοικητικού συμβουλίου. Επίσημες ανακοινώσεις ακόμη δεν έχουν γίνει, φαίνεται ωστόσο ότι στα θέματα της πρώτης συνεδριάσεως θα συμπεριλαμβάνονται ο προγραμματισμός και ο συντονισμός, έτσι ώστε στις εφ’ εξής τουριστικές εκθέσεις να μετέχουν πιο οργανωμένα οι φορείς της περιφέρειας. Στα δε περίπτερα της περιφέρειας ΑΜΘ να φιλοξενούνται οι δήμοι. Θα οργανωθούν επίσης σεμινάρια για τους επαγγελματίες του τουρισμού τα οποία προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2018.

Πρόθεση του φορέα είναι να αναζητήσει όλα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη προκειμένου να αποκτήσει σαφή εικόνα για το πόσα είναι, που ακριβώς βρίσκονται και φυσικά να γνωστοποιήσει ένα συνολικό αριθμό διαθέσιμων κλινών. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι κλίνες της ΑΜΘ ανέρχονται περίπου σε 42.000. Ωστόσο στην αναλυτική λίστα που θα συνταχθεί από το φορέα θα επικαιροποιηθεί ο αριθμός με πιο συγκεκριμένο και αναλυτικό τρόπο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Συμφωνεί ο Θόδωρος Μουριάδης

Επόμενο άρθρο

38 νέες ρευματοκλοπές το 2018 στο Ν. Καβάλας