Dark Mode Light Mode

Πρώτο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο “Regional Growth Conference Ανατολική Μακεδονία & Θράκη”

Ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι εργασίες του 1ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου “Regional Growth Conference Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (RGC ΠΑΜΘ)”, με θέμα «H Θέση της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών, της εφημερίδας «Ο Χρόνος» και της εφημερίδας «Πελοπόννησος», με τη συνδιοργάνωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Κομοτηνής.

Το RGC ΠΑΜΘ, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, έχει ως στόχο να προτείνει εφαρμόσιμες πολιτικές και αναπτυξιακές στρατηγικές, σε μεσοπρόθεσμό και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αντιμετωπίζοντας την Αν. Μακεδονία και Θράκη ως μία περιφερειακή και γεωγραφική ολότητα, με κατά τόπους ιδιαιτερότητες, δίνοντας όπως είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερη έμφαση στον ακριτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας.

Ο κ. Μουριάδης πήρε μέρος στην πρώτη συνεδρία με θέμα «Η ανάδειξη της φυσιογνωμίας των πόλεων και οι προτεραιότητες των Δήμων», την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ο Χρόνος», Διονύσης Βοργιάς.

Μεταξύ των ομιλητών του Regional Growth Conference Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι οι εξής: η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας & Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

πηγή: Δήμος Καβάλας 

Προηγούμενο άρθρο

Συνυπογραφή ερώτησης προς Υπουργό Υγείας και Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την κάλυψη των φαρμάκων χαμηλοσυνταξιούχων

Επόμενο άρθρο

«Η απόφαση του Δήμου τιμά την ελευθερία της έκφρασης»