Dark Mode Light Mode
Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να ληστέψουν γυναίκα στη Νέα Πέραμο
Πρόβλημα με τα σκουπίδια: Προσωρινά απορριμματοφόρα τα μεταφέρουν στον ΧΥΤΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019

Πρόβλημα με τα σκουπίδια: Προσωρινά απορριμματοφόρα τα μεταφέρουν στον ΧΥΤΑ

Προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων εντός της πόλης υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες αλλά αυτά λύνονται μάλλον σήμερα. Συνοικίες δεν εξυπηρετήθηκαν σωστά, η αποκομιδή έγινε με καθυστέρηση. Αυτά τα προβλήματα λύθηκαν τα περισσότερα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν θα επανέλθουν.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη το πρωί (παραμονή Χριστουγέννων). Η μεγάλη νταλίκα του Δήμου που μεταφέρει τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ (μέσω διαδικασίας μεταφόρτωσης στην πρώην ΠΑΠ της Άσπρης Άμμου) ενεπλάκη σε τροχαίο.

Η ζημιά ακινητοποίησε το όχημα. Πήγε στο συνεργείο. Το γεγονός είχε ως συνέπεια τα σκουπίδια να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ από τα απορριμματοφόρα. Τα συγκεκριμένα οχήματα εκτελούν επιπλέον δρομολόγιο 10-15 χιλιομέτρων. Δεν μεταφορτώνουν τα σκουπίδια τους στην πρώην ΠΑΠ αλλά ανεβαίνουν στον σκουπιδότοπο (ΧΥΤΑ).

Αυτή η διαδικασία δημιούργησε προβλήματα στο άδειασμα των κάδων. Έγιναν επιπλέον διελεύσεις από συγκεκριμένα σημεία της πόλης (Βύρωνας, οδός Κολοκοτρώνη κτλ) αλλά στο μεταξύ δημιουργήθηκαν άσχημες εικόνες ασφυκτικά γεμάτων κάδων κτλ.

Επηρεάστηκε επίσης και η διαδικασία της ανακύκλωσης. Ο Δήμος Καβάλας βρήκε άλλο φορτηγό μέχρι να διορθωθεί η νταλίκα του κι από σήμερα θα το θέσει στη διάθεση της διαδικασίας. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος για τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων και τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ έχει δύο μεγάλα οχήματα (νταλίκες). Όταν ένα εκ των δύο δεν εκτελεί δρομολόγια τότε υποχρεωτικά τα σκουπίδια μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ από τα απορριμματοφόρα.

Προηγούμενο άρθρο

Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να ληστέψουν γυναίκα στη Νέα Πέραμο

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019