Dark Mode Light Mode

Πυρκαγιά ακόμη και στην Παράκαμψη!

Αρκετά ήταν τα περιστατικά στα οποία κλήθηκε να επέμβει το τριήμερο Παρασκευή- Κυριακή η Πυροσβεστική υπηρεσία στο Νομό μας. Στην πόλη, στην Παράκαμψη, στο Νέστο, στον πρώην Δήμο Ορφανού και (το πιο σοβαρό) στη Θάσο.Το μεσημέρι του Σαββάτου πιθανόν από αναμμένο τσιγάρο προκλήθηκε πυρκαγιά στην Εγνατία οδό, στην Παράκαμψη. Η φωτιά εκδηλώθηκε στα χόρτα του διαχωριστικού διαζώματος της οδού. Το προσωπικό που έχει την συντήρηση του δρόμου έσβησε την φωτιά ενώ επικουρικά βρέθηκε στο σημείο και η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Πιο γνωστό ήταν το περιστατικό στο ύψωμα Βασιλάκη. Για την φωτιά σε διαμέρισμα στο Βύρωνα υπάρχουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν το αρχικό σενάριο. Ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε ηλεκτρική συσκευή που λειτουργούσε προκάλεσε την φωτιά στον απορροφητήρα. Οι διαμένοντες δεν πρόλαβαν. Τρόμαξαν, είχαν βοήθεια από την Πυροσβεστική που βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίσμα όπου εκδηλώθηκε το συμβάν.

Για λογαριασμό της Πολιτικής Προστασίας ο κ. Σταύρος Κιβράκης κλήθηκε να σχολιάσει όλα τα περιστατικά των τριών προηγούμενων ημερών. Είπε μεταξύ άλλων: «Αν όχι όλα, τότε τα περισσότερα προβλήματα που υπήρξαν το τριήμερο Παρασκευή- Κυριακή οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Εννοώ τις καλαμιές στο Νέστο, τη φωτιά στον σκουπιδότοπο κοντά στο Ορφάνι, το περιστατικό στη Θάσο αλλά και την αδικαιολόγητη συμπεριφορά συμπολίτη στην περιοχή του υψώματος Βασιλάκη. Στη Θάσο υπάρχει ευαισθησία από την κοινωνία. Στο συμβάν πρώτοι έσπευσαν πολίτες και μετά έφθασε η Π.Υ. Ο καιρός των επόμενων ημερών θα είναι ζεστός. Δεν είναι καύσωνας. Το καλό είναι ότι μειώνονται οι άνεμοι. Δεν υπάρχουν βροχές, με τα έως τώρα στοιχεία, αυτές τις ημέρες. Για τη φωτιά στις καλαμιές έχω να πω ότι την έβαλαν οι γνωστοί άγνωστοι. Δεν βάζουν μυαλό. Σε τέτοια περιστατικά προκύπτει πρόβλημα ακόμη και για τη λειτουργία του αεροδρομίου».

Προηγούμενο άρθρο

Ολοκληρώθηκε η έκθεση βιβλίου

Επόμενο άρθρο

Αποφασίζει τον επικεφαλής και τον τρόπο συμμετοχής στις εκλογές η Συμπαράταξη Πολιτών