cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

“Το αίσιο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής” – Συνέντευξη Άγγελου Βλάχου (Δ. Συμβούλου ΟΛΚ)

 “Το αίσιο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής” – Συνέντευξη Άγγελου Βλάχου (Δ. Συμβούλου ΟΛΚ)

Όχι μόνο ο Άγγελος Βλάχος ως διευθύνων σύμβουλος. Όλοι στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας είναι χαρούμενοι.

Από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Αισθάνονται δικαιωμένοι. Πρώτη η διοίκηση του ΟΛΚ ενέκρινε προχθές τη σύμβαση υπό παραχώρησης για το «Φίλιππος Β’». Μια δουλειά που φυσικά και άργησε και δεν ήταν καθόλου εύκολη. Υπάρχουν κι επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ιδιωτικοποίηση στην πράξη του νέου λιμανιού μάλλον προς το τέλος του έτους. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων του κ. Άγγελου Βλάχου.

Η συνέντευξη

Ερ: Εγκρίνατε πρώτοι ως διοίκηση του ΟΛΚ την περιβόητη και απαραίτητη για την ανάπτυξη υποπαραχώρηση στο Φίλιππος Β`. Σίγουρα είστε χαρούμενοι όλοι για αυτό.

Απ: Είναι και προσωπικά μεγάλη μου χαρά αλλά και προφανώς και του συνόλου των στελεχών και της διοίκησης του Οργανισμού. Ανθρώπων που για καιρό έβαλαν το λιθαράκι τους. Άλλοι σε μεγάλο βαθμό και άλλοι σε μικρότερο. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Να υπενθυμίσω ότι σε αυτή τη διαδικασία υπό παραχώρησης και όχι παραχώρησης υπάρχει μια διαφορά. Σε σχέση με τις αντίστοιχες που εξελίσσονται, στις διαδικασίες που κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Τεχνικά η δική μας είναι μια άλλη διαδικασία. Ξεκίνησε πριν από περίπου 2,5- 3 χρόνια. Ορισμένα δημοσιογραφικά μέσα έχουν αναφερθεί σε καθυστερήσεις. Θέλω να σας πω ότι καθυστερήσεις δεν υπήρξαν. Υπήρξε η αναγκαία πίστωση χρόνου από πλευράς υπηρεσιών. Πολλές φορές υπηρεσιών στην Αθήνα. Υπήρξαν ενδεχομένως προσπάθειες ή αστοχίες που έγιναν κάποια στιγμή σε τεχνικά στοιχεία. Φτάσαμε όμως στο αίσιο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής. Το μεσημέρι της Δευτέρας 11/9 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα στη διαδικασία αυτή. Δηλαδή το Δ.Σ. του Οργανισμού ενέκρινε τη σύμβαση της υποπαραχώρησης. Για να πάμε στο δεύτερο και τελικό μεγάλο βήμα που είναι η έγκριση της υποπαραχώρησης από πλευράς των συμβαλλομένων. Το Ελληνικό δημόσιο δια του ΤΑΙΠΕΔ και των αρμόδιων υπουργείων αλλά και του ΟΛΚ, σε σχέση με τους επενδυτές.

Ερ: Πότε θα έχουμε επενδυτή στο νέο λιμάνι; Τι λέτε;

Απ: Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα… Γιατί είχαμε την αντικατάσταση στο Υπουργείο Ναυτιλίας πολύ πρόσφατα. Ήταν μια τροπή την οποία δεν περιμέναμε. Θα χάσουμε άρα μερικές μέρες. Η εκτίμηση μου είναι λοιπόν ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η υπογραφή αυτή την οποία συζητάμε. Αυτή είναι η ενημέρωση. Από εκεί και πέρα πάμε στη λεγομένη κύρωση του νόμου αυτού που θα γίνει για τη σύμβαση υποπαραχώρησης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκτιμάμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπορεί να μπει μέσα στο λιμάνι η κοινοπραξία, ο ιδιώτης και να αναλάβει πλήρως τα ηνία. Όμως μέχρι τότε θα έχουμε μια μικρή περίοδο μετάβασης, συνύπαρξης ας το πούμε.

Ερ: Αυτοί που αναλαμβάνουν μπορούν να αλλάξουν με βάση την αρχική συμφωνία; Ακούγονται κάποιες έντονες  φήμες ότι κάποιοι φεύγουν και  αποχωρούν;

Απ: Με βάση την αρχική συμφωνία οφείλουν κατά νόμο να παραμείνουν οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση άλλο πράγμα είναι οι επενδυτές όποια και να είναι η μεταξύ τους σχέση και άλλο πράγμα είναι αυτοί που θα τρέξουν το λιμάνι. Αυτοί που θα λειτουργήσουν το λιμάνι. Θα το λειτουργήσουν με βάση τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι του Ελληνικού δημοσίου με την τεχνογνωσία που απαιτείται να έχουν.

Ερ: Εμείς ακούμε ότι το λιμάνι θα το λειτουργήσει η Europort; Ακούμε λάθος;

Απ: Αυτή είναι η ενημέρωση που έχω και εγώ. Αυτή προβλέπεται. Η ύπαρξη δηλαδή φορέα που έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία σε αυτές τις δραστηριότητες. Είναι αυτή η εταιρεία που προαναφέρατε και έχω και εγώ αυτή την πληροφόρηση. Aν δεν έχει κάτι αλλάξει.

Ερ: Πάντως πρέπει να περιμένουμε να γίνει προετοιμασία και εκεί. Δηλαδή στο νέο λιμάνι από εδώ και πέρα.

Απ: Από πλευράς ΟΛΚ είναι κάτι για το οποίο ήμασταν έτοιμοι ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου. Η απροσδόκητη εμπλοκή του ελεγκτικού συμβουλίου καθυστέρησε κάποιους μήνες την εξέλιξη αυτή. Εμείς ήδη έχουμε ετοιμάσει ένα τρόπο συνεργασίας με τη νέα κοινοπραξία. Είμαστε έτοιμοι σε ότι μας ζητηθεί. Θέλω να τονίσω ότι δεν είχαμε καμία μομφή την τελευταία χρονιά, τουλάχιστον υπό τη διοίκηση μου, για οποιαδήποτε καθυστέρηση. Για οποιοδήποτε πρόβλημα. Αντιθέτως η συνεργασία ήδη έχει δρομολογηθεί και είναι πάνω σε συγκεκριμένους αρμούς. Ναι βεβαίως θα υπάρξει η προετοιμασία πάνω σε επιμέρους μικροπροϋποθέσεις αλλά απολύτως  απαραίτητες τεχνικά που είναι κάποια μικρά περιβαλλοντολογικά ζητήματα, μέχρις ότου μπορέσει και πάρει τα κλειδιά στο χέρι ο νέος παραχωρησιούχος.

Διαβάστε επίσης