Dark Mode Light Mode

Ράνια Θρασκιά: «Η κυβέρνηση συνεχίζει την υποβάθμιση των σχολείων της Καβάλας»

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει την υποβάθμιση των σχολείων της Καβάλας – Συγχωνεύονται τάξεις 4 Δημοτικών Σχολείων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας αποφάσισε, για το σχολικό έτος 2024-2025, τη συγχώνευση τάξεων τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την με αριθ. Φ.11.2/2563 (20/06/2024) απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο (Παναγία), το 14ο Δημοτικό Σχολείο (Προφήτης Ηλίας) και το 17ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Παρασκευή) υποβαθμίζονται από εξαθέσια σε πενταθέσια και το Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων από εξαθέσιο σε τετραθέσιο.

Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει την εύλογη και έντονη αντίδραση των γονιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού Καβάλας, οι οποίοι καταγγέλλουν την αντιπαιδαγωγική συγχώνευση της Α και Β τάξης των Δημοτικών σχολείων της περιοχής και την περαιτέρω υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων της πόλης για το σχολικό έτος 2024-2025 ενώ έχουν ήδη στραφεί νομικά εναντίον της, ζητώντας την ανάκλησή της.

Επειδή η συγχώνευση αυτή αποτελεί μία ακραία αντιπαιδαγωγική μέθοδο, με την οποία μάλιστα έχει διαφωνήσει ήδη το τοπικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και θα οδηγήσει σε περαιτέρω διαρροή μαθητών από τα υποβαθμιζόμενα σχολεία, καθώς και σε περαιτέρω δυσκολία στην άσκηση του εκπαιδευτικού έργου, έκπτωση στα μαθησιακά αποτελέσματα και απώλεια θέσεων εργασίας.

Επειδή η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν να βρουν τα κατάλληλα μέσα ώστε να βελτιώνουν κι όχι να υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, τι προτίθεται να πράξει:

Ως προς την ανάκληση της συγχώνευσης των τάξεων των συγκεκριμένων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Θρασκιά Ουρανία (Ράνια)

Αποστολάκης Ευάγγελος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Δούρου Ειρήνη (Ρένα)

Κασιμάτη Νίνα

Κοντοτόλη Μαρίνα

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Παπαηλιού Γεώργιος

Παππάς Πέτρος

Πούλου Παναγιού

Χρηστίδου Ραλλία

Προηγούμενο άρθρο

Βυζάντιο: Ενδιαφέρον για Βασιλειάδη, Τσάτσο, οι πρώτες ανανεώσεις

Επόμενο άρθρο

Τέλος η στάθμευση στην αρχή της οδού Βενιζέλου! (video)