Dark Mode Light Mode

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης το περασμένο Σάββατο και οι λύσεις που υπάρχουν

φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με στοιχεία των ναυτιλιακών εταιριών, με τα οποία συμφωνεί και το Λιμεναρχείο, το Σάββατο 22 Ιουνίου ταξίδεψαν από την Κεραμωτή στη Θάσο περισσότεροι από 13.000 επιβάτες.

Ο αριθμός είναι ρεκόρ για επιβάτες μιας μόνο ημέρας. Κι εξηγεί ως ένα βαθμό το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα κι έξω από την Κεραμωτή. Ο Δήμος Νέστου συνεχίζει να προωθεί την ιδέα της κατασκευής νέας προβλήτας, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο που σήμερα εξυπηρετούνται τα πλοία.

Επειδή αυτό θα αργήσει, πρέπει να βρεθούν άλλες και άμεσες λύσεις. Υπάρχουν. Αρκεί να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν οι εμπλεκόμενοι. Ο Οργανισμός Λιμένα, το Λιμεναρχείο, ο Δήμος Νέστου και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία.

Πλέον είναι και δική της ευθύνη η κατάσταση στους δρόμους ως την είσοδο της Κεραμωτής. Χρειάζεται όπως φαίνεται και αύξηση δρομολογίων ώστε να γίνονται συχνότερα και όχι ανά μισή ώρα.

Ορισμένες φορές τα πράγματα είναι και απλά. Αν ασχοληθούν περισσότεροι άνθρωποι με το πρόβλημα τότε ακόμη κι αν δεν το λύσουν, θα περιορίσουν τις αρνητικές του συνέπειες. Αυτό θα πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα και πριν εμφανιστεί εκ νέου η προχθεσινή κατάσταση.

Προηγούμενο άρθρο

Πτήσεις εσωτερικού, δακοκτονία και έλλειψη νερών στα Τενάγη

Επόμενο άρθρο

"... το πέρασμά σου από τη ζωή και τη δικαιοσύνη ήταν πολύ μεγάλο"