Dark Mode Light Mode

Ρεκόρ μεγίστων θερμοκρασιών την Πέμπτη στο Ν. Καβάλας

Η πιο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού μέχρι στιγμής ήταν η σημερινή αφού σημειώθηκαν ρεκόρ μέγιστων θερμοκρασιών για το 2022 στους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου μας.

Η απουσία θαλάσσιας αύρας σε μεγάλο τμήμα της παράκτιας ζώνης μέχρι περίπου και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σε συνδυασμό με την επικράτηση των θερμών και ξηρών βορειοδυτικών ανέμων (προερχόμενοι από την ηπειρωτική ζώνη) εκτόξευσε την θερμοκρασία σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, τα μεγαλύτερα για φέτος με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 35,4 στη Δεξαμενή καθώς και τους 35,1 στη Ραψάνη στις 13:40.

Στη συνέχεια η θαλάσσια αύρα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επανέφερε την θερμοκρασία στο εύρος των 32°C ωστόσο όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η αύξηση της σχετικής υγρασίας είχε ως αποτέλεσμα και την παράλληλη αύξηση του δείκτη δυσφορίας με αποτέλεσμα η αίσθηση να μην βελτιωθεί σε καμία περίπτωση.

Επιπλέον αντίστοιχα θερμή ήταν η θερμοκρασιακή πορεία και στην ηπειρωτική ζώνη με την μεγαλύτερη τιμή να σημειώνεται στην Ελευθερούπολη, φτάνοντας τους 37,5°C.

Αναλυτικότερα οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή μας και αποτελούν ρεκόρ μέχρι σήμερα για το φετινό καλοκαίρι:

  • Καβάλα (Δεξαμενή): 35,4°C @ 13:37
  • Καβάλα (Ραψάνη): 35,1°C @ 13:41
  • Ελευθερούπολη: 37,5°C @ 16:43
  • Παλαιοχώρι: 37,1°C @ 17:38
  • Βουνοχώρι: 31,6°C @ 15:36

Οδεύοντας προς τις νυχτερινές ώρες η πτώση της θερμοκρασίας στην παράκτια ζώνη θα συμβεί με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς ωστόσο και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται το αποψινό βράδυ να είναι θερμότερο σε σχέση με το αντίστοιχο στις 8-9 Αυγούστου τουλάχιστον σε απόλυτες τιμές.

Το πρόβλημα αυτό θα είναι εντονότερο στον αστικό ιστό καθώς και σε παράκτια τμήματα με έντονο ανάγλυφο (όπως είναι το Παληό και η Ηρακλείτσα) και λιγότερο αισθητό στα παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο όπως η παραλία Οφρυνίου και η Κεραμωτή.

www.meteokav.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ρεγγίνα Μακέδου: Δείχνει τις αλλαγές στην εμφάνιση της λόγω του καρκίνου και στέλνει το δικό της μήνυμα

Επόμενο άρθρο

Η τεράστια ζήτηση φέρνει διπλή... «δόση» Γιάννη Πάριου στο Ακόντισμα!