Dark Mode Light Mode

Ρεύμα, βελτίωση πίστας και αγώνας στο τέλος Σεπτέμβρη

Για το 2024 και τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Κρηνίδων (ΑΜΟΚ) τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει.

Προετοιμασία, βελτίωση της πίστας στις Κρηνίδες (και των εγκαταστάσεων συνολικά) κι ένας μόνο αγώνας. Στο τέλος του Σεπτέμβρη. Αγώνας και πανελλήνιος και Βαλκανικός ταυτόχρονα.

Ο κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης ως εκπρόσωπος του συλλόγου εξηγεί τι γίνεται φέτος στην πίστα. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος και ποιες οι προσδοκίες για τον αγώνα στο τέλος του Σεπτέμβρη.

Η συνέντευξη

Ερ: Γιατί δεν είχαμε αγώνες Motocross φέτος και ως τώρα, στην πίστα των  Κρηνίδων; Είστε σε… άμυνα φέτος;

Απ: Δεν είμαστε σε άμυνα, είμαστε σε… φουλ επίθεση! Το γεγονός ότι φέτος θα γίνει ένας μόνο αγώνας στις 28-29 Σεπτεμβρίου έγκειται στο γεγονός των εκτελούμενων εργασιών για τη βελτίωση της πίστας. Εκμεταλλευόμενοι ενδεχομένως του νέου έργου. Της κατασκευής του νέου δρόμου από Καβάλα προς Δράμα. Που θα περάσει έξω από τις Κρηνίδες. Πολύ κοντά από την πίστα. Μιλήσαμε με τον εργολάβο και τα χώματα που θα προκύψουν απ’ αυτό το έργο θα τα φέρουν στην πίστα και θα γίνει μια μεγαλύτερη διαμόρφωση. Υπάρχει σοβαρή ανάγκη από χώμα στην πίστα έτσι ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο του εδάφους και να μην έχουμε πρόβλημα με τα νερά. Όταν το έδαφος έρχεται στην ίδια ευθεία με τον υδροφόρο ορίζοντα δεν μπορούμε να τα βγάλουμε από την πίστα. Εκτός αυτού θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και μ’ όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά. Όπως το ρεύμα. Η επέκταση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη από τον Δήμο. Έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά και αναμένεται να πληρωθεί το επόμενο διάστημα από τον Δήμο η σχετική δαπάνη και να έρθει και σ’ αυτή την εγκατάσταση (στην πίστα) το ρεύμα προκειμένου να μην είμαστε άλλο με γεννήτριες και να δώσουμε  την υπεραξία σ’ αυτό το εγχείρημα που τόσο πολύ ανάγκη το έχει περιοχή. Αυτό αποδείχθηκε από τις προηγούμενες δραστηριότητες του συλλόγου.

Ερ: Οπότε ένας αγώνας για φέτος και παράλληλα προσπάθειες για βελτίωση της πίστας και των εγκαταστάσεων;

Απ: Να τονίσουμε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι και Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Εκτός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Την τελευταία φορά που είχαμε αντίστοιχη διοργάνωση σπάσαμε κάθε ρεκόρ σε Πανελλήνιο επίπεδο. Είχαμε 285 συμμετοχές. Τώρα υπολογίζουμε ότι θα ξανασπάσουμε ρεκόρ. Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι οι συμμετοχές των αθλητών θα είναι πάνω από 300. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής και προετοιμασίας του αγώνα έρχονται Βούλγαροι και Ρουμάνοι στην περιοχή και κάνουν προπονήσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Η πίστα διατίθεται και για προπόνηση εκτός αν εκείνες τις ημέρες που ζητηθεί υπάρχουν έργα εντός του αγωνιστικού χώρου. Θέλουμε να πληροφορήσουμε έγκαιρα τον κόσμο ότι κάποιες μέρες γίνονται έργα, γιατί οι περισσότεροι έρχονται από μακριά. Τα Σαββατοκύριακα μεθοδεύουμε να είναι ανοιχτή η πίστα και να είναι διαμορφωμένη, έρχονται πολλοί ξένοι. Προπονούνται στην πίστα και με αυτό το δεδομένο πιστεύω ότι θα σπάσουμε ένα ακόμη ρεκόρ στους αγώνες, ξεπερνώντας τις 300 συμμετοχές.

Προηγούμενο άρθρο

Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεώνα παρουσιάζει τους «Συμπέθερους»

Επόμενο άρθρο

Η απλή εξήγηση για τις πολλές πυρκαγιές στην ανατολική πλευρά του Δήμου Καβάλας