Dark Mode Light Mode

Σάββατο με πολύ κρύο στο Νομό Καβάλας

Ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σήμερα Σάββατο (13/1) σε όλο το Ν. Καβάλας.

Η θερμοκρασία κάνει νέα «βουτιά» κι έτσι όλο το 24ωρο του Σαββάτου το κρύο θα είναι ακόμη πιο τσουχτερό. Μεγάλα τμήματα του Ν. Καβάλας θα έχουν διαρκώς αρνητικές θερμοκρασίες ενώ εντός της πόλης το θερμόμετρο μάλλον δεν θα φθάσει το μεσημέρι ακόμη τους 5 βαθμούς κελσίου.

Αυτή η παγωνιά έχει σύντομη διάρκεια. Αν όχι από αύριο Κυριακή, σίγουρα από τη Δευτέρα τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται και η θερμοκρασία θα ανέβει. Οι ειδικοί προβλέπουν σε μια εβδομάδα από σήμερα εντελώς διαφορετικό σκηνικό καιρού. Με θερμοκρασία που λένε ότι θα πλησιάζει τους 20 βαθμούς κελσίου! Περιμένουμε ώστε αυτό να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στην πόλη της Καβάλας χθες ο καιρός ήταν ο συνηθισμένος. Κρύο αλλά και ήλιος ταυτόχρονα. Ο ήλιος «θεράπευε» ως ένα βαθμό τις συνέπειες του κρύου. Έλυνε τα προβλήματα. Ωστόσο υπάρχουν χιόνια που έπεσαν προ λίγων ημερών και λόγω του κρύου δεν λιώνουν.

Αναφέρονται μεμονωμένα προβλήματα σε δρόμους στα ορεινά. Στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας και στη Θάσο. Ταυτόχρονα η αυτοδιοίκηση έχει χρησιμοποιήσει το αλάτι για να αντιμετωπίσει θέματα από τον παγετό.

Τέτοιες καταστάσεις διαπιστώνονται όλο και συχνότερα, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Στο διαδίκτυο αναρτώνται φωτογραφίες από χιονισμένα τοπία αφού χιόνια υπάρχουν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές του Νομού.

Και σε αυτές τις ημέρες κακοκαιρίας η Ανατολική Μακεδονία είχε μια … «ειδική μεταχείριση». Εκτός από το κρύο και τα λίγα σχετικά χιόνια στα ορεινά, άλλα θέματα δεν υπήρξαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Ειδικά απόγευμα και βράδυ. Ζητούν από τους πολίτες το Σαββατοκύριακο να αποφύγουν τις εκδρομές στα χιόνια μιας και οι δρόμοι (ειδικά προς το Παγγαίο) δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.

(φωτογραφία αρχείου)

Προηγούμενο άρθρο

«Σχεδιάζουμε το Περιγιάλι μαζί»: Διήμερο αστικό εργαστήριο Καβάλας (18-19/1/2024)

Επόμενο άρθρο

Προετοιμάζεται ο φετινός αγώνας Kavala Trail Run