Dark Mode Light Mode

Σχετικά με τις οφειλές «Δημωφέλεια» και Ωδείου σε μικρέμπορους και μικροεπαγγελματίες της πόλης

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΟΥΡΙΑΔΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Π. ΜΑΜΤΣΑΔΕΛΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΘΕΜΑ: “ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ & ΩΔΕΙΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ”

Δήμαρχε κ. Μουριάδη,

Δικαιολογημένη αγανάκτηση εκφράζουν μικροεπαγγελματίες – μικρέμποροι της πόλης μας, από το γεγονός ότι δεν πληρώνονται οι οφειλές των νομικών προσώπων ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, οφειλές που προέκυψαν πριν καταργηθούν αυτά τα νομικά πρόσωπα, από υπηρεσίες και εμπορεύματα που προμηθεύτηκαν από την αγορά της πόλης.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και άδικο, να την “πληρώνουν” αυτοί οι συμπολίτες μας, όταν τα νομικά αυτά πρόσωπα, άλλοι τα δημιούργησαν, τα λειτούργησαν και υπηρέτησαν με ζήλο όταν η παράταξή μας εδώ και πολλά χρόνια σημείωνε: “οι επιχειρήσεις των δήμων λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας, ως ΑΕ.

Προωθούν, στη ρότα των ρυθμίσεων των αστικών κυβερνήσεων (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης Ι & ΙΙ), τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, τις ΣΔΙΤ και το πέρασμα αρμοδιοτήτων και υποδομών των δήμων στην αγορά.

Επί πλέον τονίζαμε ότι: “Η κατάργησή τους δεν συνδέεται με την ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους δημότες”. Και ότι:Η υπαγωγή στους δήμους όλων των παραπάνω επιτροπών και οργανισμών γίνεται χωρίς να προβλέπονται επιπλέον κονδύλια, με τη χρηματοδότηση να έχει ήδη συρρικνωθεί δραστικά, προδιαγράφοντας μια ακόμα πιο ασφυκτική κατάσταση για τους ΟΤΑ, που θα μετακυλίεται βέβαια στην τσέπη των εργαζομένων και του λαού”.

Τρανή απόδειξη μεταξύ άλλων και οι συγκεκριμένες οφειλές. ΣΑΣ ΚΑΛΟΎΜΕ να πράξετε το συντομότερο το αυτονόητο, να εξοφλήσετε δηλαδή τα οφειλόμενα, και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των μικροεπαγγελματιών, εν προκειμένω το σωματείο τους, να βρείτε την κατάλληλη λύση χωρίς καμία επιβάρυνσή τους.

Οι προτροπή σας να προσφύγουν στα δικαστήρια και χρονοβόρα είναι και δαπανηρή, επιπλέον και αμφιβόλου αποτελέσματος. Είναι υποχρέωση της διοίκησης του δήμου να βρεθεί άμεσα τρόπος για την εξόφληση τους.

Καβάλα 17-10-2024

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθρο

Γέμισε το "Αντιγόνη Βαλάκου" για την προβολή του ντοκιμαντέρ (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Self care βήματα που θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε αυτό το χειμώνα