Dark Mode Light Mode

Σχόλια και συγκρίσεις για τα καιρικά φαινόμενα από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Ν. Περάμου

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια και συγκρίσεις για τα καιρικά φαινόμενα:

  • Ο φετινός Αύγουστος ήταν ψυχρότερος κατά 0,1c από τον Αύγουστο του 2023 αλλά θερμότερος κατά 0,5c από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών. Φέτος η μέση θερμοκρασία ήταν 27,1c.
  • Από θέμα βροχόπτωσης, αγγίζουμε τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών και είμαστε περίπου στα 10mm.
  • Η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν οι 18,6c και η υψηλότερη οι 36,5c.

Γενικά και ο Αύγουστος ακολούθησε το τέμπο υψηλών θερμοκρασιών των προηγούμενων μηνών και ειδικά των καλοκαιρινών. Όσον αφορά στο καλοκαίρι του 2024 και οι τρεις μήνες κινήθηκαν πάνω από τα προηγούμενα έτη, όσον αφορά στον μέσο όρο θερμοκρασιών.

Η φετινή συνολική βροχόπτωση του καλοκαιριού παρουσιάζει μια μείωση περίπου στο 55% με βάση τα προηγούμενα έτη καταγραφών. Όμως συνολικά μέχρι και σήμερα από την αρχή του έτους, ο υετός παραμένει σταθερά στο ίδιο ύψος με τα προηγούμενα έτη.

Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια ή αλλιώς δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και αυτό το γράφω διότι αν δεν είχαμε φέτος τα 123mm βροχόπτωσης του Μαρτίου θα ήμασταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οπότε ένας μήνας με μεγάλο ύψος υετού καλύπτει σε θεωρητικό επίπεδο το κενό που έχει δημιουργηθεί από τους άλλους μήνες (ειδικά του καλοκαιριού).

Πηγή: MeteoPeramos Weather Station

Προηγούμενο άρθρο

Στην Κωνσταντινούπολη για τις εκδηλώσεις των 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης η Αγγελική Δεληκάρη

Επόμενο άρθρο

Η Χρυσούπολη σήμερα στον ρυθμό του Φεστιβάλ Καντίνας!