Dark Mode Light Mode
Χαρούμενη-αισιόδοξη δήλωση Χρήστου Καϊντατζόπουλου
Σχολιασμός για την κατανομή των εδρών και την μεγάλη επιτυχία Παναγιωτόπουλου
Ξεκίνησε η οργανωμένη επιχείρηση κοπής των χόρτων

Σχολιασμός για την κατανομή των εδρών και την μεγάλη επιτυχία Παναγιωτόπουλου

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Μπάμπης Δράκος παραδέχεται ότι: 1) Κι ο ίδιος δεν περίμενε το τόσο θετικό για το κόμμα αποτέλεσμα των εκλογών. 2) Αυτό σε τοπικό επίπεδο επηρεάστηκε από την απήχηση που είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο προβληματισμός του κ. Δράκου έχει σχέση με την κατανομή των εδρών στις επόμενες εκλογές. Κατανομή για την οποία δεν είναι σίγουρος. Εξηγεί ότι είναι τέτοιος ο τρόπος που μοιράζονται οι έδρες, ειδικά σε 4εδρικές περιφέρειες, που η ΝΔ μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα αλλά να βγάλει λιγότερους βουλευτές!

Η συνέντευξη

Ερ: Περίμενε ο Μπάμπης Δράκος το πανελλαδικό και το τοπικό αποτέλεσμα;

Απ: Όχι. Είναι αποτέλεσμα πέρα των προσδοκιών μου. Είναι πολύ μεγαλύτερο απ` αυτό το οποίο περιμέναμε. Ούτως ή άλλως είχαμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά νίκη με αυτή την έκταση, όχι δεν το περιμέναμε.  Δεν το περιμέναμε διότι δε φαινόταν πουθενά, δεν το δείχνανε οι αντιδράσεις του κόσμου. Ήταν «βουβές» οι εκλογές. Επαναλαμβάνω όμως ότι επειδή δεκάδες στελέχη, μεγάλα, μικρά, μεσαία, είχαμε αφουγκραστεί, είχαμε δει, τι θέλει ο κόσμος το τελευταίο διάστημα, τους τελευταίους 5-6 μήνες, προσπαθήσαμε όσο το δυνατό περισσότερο αυτά τα πράγματα να τα κεντρίσουμε και να τα φέρουμε σε ενδιαφέρον. Βέβαια ο κύριος λόγος ήταν ότι ο κόσμος αποδοκίμασε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την κεντρική πολιτική π. χ την απλή αναλογική. Το βλέπουμε και από το αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα δε δίνει κυβέρνηση. Φανταστείτε να συνεχίζαμε με αυτό το εκλογικό σύστημα. Το λέγαμε στην αυτοδιοίκηση, το λέμε  και τώρα.  Το καυχιόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι γίνεται τώρα; Φανταστείτε να μην άλλαζε το εκλογικό σύστημα. Δείτε τι έγινε στην αυτοδιοίκηση τόσο καιρό;

Ερ: Έτσι όπως είναι το αποτέλεσμα, στις επόμενες εκλογές η Ν. Δ στην Καβάλα μπορεί να πάει και σε 4 έδρες.

Απ: Η κατανομή των εδρών είναι ένα μυστήριο. Ένα σύνθετο πράγμα. Δεν είναι απλό πράγμα. Μπορεί να είναι και δυσμενέστερο για τη Ν. Δ παρόλο την αύξηση του αποτελέσματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Δεν είναι εύκολο το πράγμα το να κατανέμεις τις έδρες. Αν δείτε τις τετραεδρικές σε όλη την Ελλάδα, θα δείτε από 4 άσσους μέχρι 3-1 που έχουμε εμείς. Αυτό είναι απλή αναλογική.

Ερ:  Τα αποτελέσματα των σταυρών προτίμησης δείχνουν μια μεγάλη επικράτηση του Ν. Παναγιωτόπουλου. Μάλλον κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο σε γενικές γραμμές.

Απ: Όχι σε αυτό το βαθμό. Εγώ πιστεύω ότι η αιχμή του δόρατος όλης της προεκλογικής κίνησης του κόμματος με τους άξιους πολιτευτές,  με τους άξιους υποψήφιους βουλευτές που έκαναν ότι μπορούσαν περισσότερο,  ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ήταν το Νίκος Παναγιωτόπουλος και αυτό το έβλεπες. Δεν είναι μόνο ότι έκανε τη διαφορά στην προεκλογική περίοδο, έκανε τη διαφορά για την παράταξη. Για την Καβάλα τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτό ο κόσμος το επιβράβευσε. Το επιβράβευσε με ένα νούμερο το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη είναι απλησίαστο. Υπήρχαν εκλογικά τμήματα που έπαιρνε το 80-90% των ψήφων του κόμματος. Είναι τεράστια νούμερα. Νομίζω ότι ούτε ο ίδιος θα το πίστευε.

Ερ: Ο κόσμος δεν ήρθε στα προεκλογικά περίπτερα, δεν πήγε στις συγκεντρώσεις.

Απ:  Να δούμε το Παγγαίο, να πάρουμε τις Ελευθερές, το Ελαιοχώρι, την Κάρυανη, τον Ακροπόταμο. Εκεί που είχαμε έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο και τους αγρότες το τελευταίο καιρό λόγω των αποζημιώσεων που άργησαν. Που δεν ήταν αντικειμενικές και με τον σωστό τρόπο, πηγαίναμε, εξηγούσαμε, πιέζαμε. Και τι έγινε; Η άρνηση της αξιωματικής  αντιπολίτευσης έφερε το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα στην ίδια περιοχή. Τρίτο κόμμα είναι το ΣΥΡΙΖΑ στο Παγγαίο. Μείωση ποσοστών σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 1974 και μετά, δεν έχει ξαναγίνει. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του κόμματος, ως πρόεδρος αυτής της παράταξης σε τοπικό επίπεδο. Να ευχαριστήσω τους πολιτευτές, να ευχαριστήσω τις δεκάδες παλιά στελέχη που συστρατεύτηκαν  το τελευταίο μήνα για τη διάδοση του προγράμματος των αρχών του κόμματος. Να ευχαριστήσω όπως πρέπει και θα το κάνω πράξη με ειδικές εκδηλώσεις, κάποιες εκατοντάδες ανθρώπων οι οποίοι  στήθηκαν από το πρωί έως το βράδυ στις  κάλπες. Στα σημεία της ψηφοφορίας.

Προηγούμενο άρθρο

Χαρούμενη-αισιόδοξη δήλωση Χρήστου Καϊντατζόπουλου

Επόμενο άρθρο

Ξεκίνησε η οργανωμένη επιχείρηση κοπής των χόρτων