Dark Mode Light Mode

Σε 22 μήνες δημοπράτηση, κατασκευή, λειτουργία

Φωτογραφία από την εκδήλωση του Σαββάτου, αναρτήθηκε από τον αντιδήμαρχο Αλέξη Γούλα

Σε μια εποχή που όλα τα δημόσια και δημοτικά έργα δεν ολοκληρώνονται έγκαιρα κι έτσι -ενώ κατασκευάζονται- ταλαιπωρούν τους πολίτες, ανακύπτει κάτι διαφορετικό.

Το μοναδικό όπως φαίνεται καλό παράδειγμα της πλατείας των Ποταμουδίων. Και του έργου ριζικής της ανάπλασης. Η καθυστέρηση πάλι υπήρξε αλλά ήταν πολύ μικρή. Από προχθές η νέα πλατεία είναι στη διάθεση της συνοικίας. Γεμίζει από παιδιά και όχι μόνο, τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η αλλαγή φυσικά και σχολιάζεται θετικά. Το συγκεκριμένο έργο έγινε μέσα σε 22 μήνες. Συμπεριλαμβανομένης και της γραφειοκρατίας. Η μελέτη, δουλειά ντόπιων επιστημόνων, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου τον Μάρτη του 2022. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Γενάρη του 2023.

Η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο έγινε τον Μάη του 2023. Οι εργασίες άρχισαν λίγο μετά και τέλειωσαν τον Οκτώβρη του 2024. Αν όλα τα άλλα έργα είχαν τέτοιους χρόνους, δεν θα τα «αντιπαθούσαμε».

Εν τω μεταξύ κουραστήκαμε να περιμένουμε πότε θα ολοκληρωθεί το έργο στην πλατεία του Καπνεργάτη. Η ανακαίνιση και λειτουργία της μεγάλης Δημοτικής Καπναποθήκης, πότε θα λειτουργήσουν οι χώροι στο οικόπεδο Κρέη και τόσα άλλα.

Προηγούμενο άρθρο

Αυξήθηκαν σε 13 τα κρούσματα της ευλογιάς

Επόμενο άρθρο

Δεν απεργούν τα πληρώματα των φέρι μποτ