Dark Mode Light Mode

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Καβάλας

Ο κ. Κώστας Κίτσος με την ιδιότητα του προέδρου του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καβάλας μίλησε την περασμένη Παρασκευή στην Πρωινή.

Συμπέρασμα των δηλώσεων του το ότι άπαντες βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ώστε να αρχίσουν όταν πρέπει οι κινητοποιήσεις προκειμένου οι αλλαγές στις ΔΕΥΑ να μην τους επηρεάσουν. Το κράτος προετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση σύμφωνα με την οποία οι σημερινές ΔΕΥΑ συγχωνεύονται, λιγοστεύουν.

Χωρίς ως τώρα πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Όλοι, και οι Δήμαρχοι, τις περιμένουν. Ήδη την ερχόμενη Πέμπτη ορίστηκε συνάντηση στην Αθήνα των Δημάρχων, τις περισσότερες φορές αυτοί είναι πρόεδροι των ΔΕΥΑ. Και οι Δήμαρχοι δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς θα δρομολογηθεί το σχέδιο. Συχνά οι επιφυλάξεις τους είναι ίδιες με αυτές των εργαζόμενων.

Στη συνέντευξη του ο κ. Κίτσος μεταξύ άλλων δήλωσε στην Πρωινή:

«Γνωρίζουμε λίγα πράγματα για αυτά που ετοιμάζονται από την Κυβέρνηση. Οι σημερινές ΔΕΥΑ ακούμε ότι θα υφίστανται αλλά ως τοπικά παραρτήματα των μεγάλων που θα δημιουργηθούν. Θα έλεγα ότι ως τώρα τα δεδομένα είναι σκοτεινά. Είναι θολά. Ακούμε ότι ως τις γιορτές θα υπάρξει χρόνος για διαβούλευση.

Αρχές του νέου έτους ψήφιση του νέου νόμου κι ως την Άνοιξη εφαρμογή του. Κάθε ΔΕΥΑ έχει τις ιδιαιτερότητες της. Σημειώνω δε ότι την τιμή του νερού δεν θα την αποφασίζουν οι νέες και μεγάλες ΔΕΥΑ. Αυτό θα αποφασίζεται από άλλον. Από κρατικό όπως ακούμε φορέα. Στις κινητοποιήσεις που ίσως χρειαστεί να κάνουμε θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πάλι μαζί με αυτούς που διοικούν τις ΔΕΥΑ».

(φωτογραφία αρχείου)

Προηγούμενο άρθρο

Πρωταθλήτρια Ελλάδος για 4η σερί χρονιά η Βασιλική Σταυρίδου

Επόμενο άρθρο

Η συμμετοχή του Μητροπολίτη Στέφανου στις ιερές και θείες λειτουργίες των εορτών