Dark Mode Light Mode

Σε Ελευθερούπολη- Χρυσούπολη οι εκλογές των συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Στην Ελευθερούπολη συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των εκλογών για το νέο διοικητικό συμβούλιο του δραστήριου σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας.

Η ψηφοφορία θα γίνει 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης. Χθες και προχθές έγινε στο χώρο του Επιμελητηρίου, για τα μέλη στην πόλη της Καβάλας. Αύριο η διαδικασία τελειώνει στη Χρυσούπολη. 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι σε δημοτικό χώρο. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καταμέτρηση για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Όλα αυτά δεν έγιναν πρώτη φορά. Έγιναν και στο παρελθόν. Εξυπηρετούν τον στόχο για τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση συνταξιούχων στην ψηφοφορία. Κι όπως πάντα οι υποψήφιοι φρόντισαν το προηγούμενο διάστημα για την εγγραφή και νέων μελών στο σωματείο.

Υπάρχουν με λίγα λόγια αρκετοί νέοι συνταξιούχοι που ψηφίζουν πρώτη φορά στις συγκεκριμένες εκλογές. Με τη μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή το σωματείο θα δυναμώσει κι άλλο. Ας μη ξεχνάμε ότι στις εκλογές μετέχουν δύο παρατάξεις και δύο ψηφοδέλτια.

Αυτός ο κατά κάποιο τρόπο ανταγωνισμός ευνοεί επίσης την αυξημένη συμμετοχή. Επηρεάζει την προεκλογική συζήτηση στους χώρους της ψηφοφορίας αφού συχνά μεταξύ συνταξιούχων υπάρχουν προφορικές εντάσεις και διαφωνίες.

Εντός των ορίων ευτυχώς. Υπολογίζεται ότι στις εκλογές θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 300 συνταξιούχοι. Οι πιο πολλοί θα έχουν ψηφίσει το διήμερο που η διαδικασία έγινε στην Καβάλα. Εκτός από το νέο διοικητικό συμβούλιο ψηφίζονται και οι αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία.


Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας και το σωματείο συνταξιούχων ΒΦΛ συνεργάζονται προκειμένου να στηρίξουν τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

Εδώ στην Καβάλα τα συμβούλια των δύο σωματείων συγκεντρώνουν χρήματα. Τα χρήματα θα σταλούν στην Ομοσπονδία στην Αθήνα κι αυτή θα τα χρησιμοποιήσει για την αγορά απαραίτητων ειδών. Και την αποστολή τους στις πληγείσες περιοχές. Όπως είπε χθες ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΒΦΛ κ. Παναγιωτίδης, η ανταπόκριση των μελών των δύο σωματείων είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Προηγούμενο άρθρο

Επανέρχεται το αίτημα για ένα καινούργιο κτίριο για τα Ειδικά Σχολεία της πόλης (συνέντευξη)

Επόμενο άρθρο

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Καβάλας τιμά τη μνήμη των δασοκομάντος