Dark Mode Light Mode
Τοπική Κοινότητα και το Παληό!
Σε κατ’ οίκον περιορισμό γυναίκα Ρομά με παραβατική συμπεριφορά
Έσπασε και έπεσε μεγάλο κλαδί δέντρου στην πλατεία!

Σε κατ’ οίκον περιορισμό γυναίκα Ρομά με παραβατική συμπεριφορά

Στο Τριμελές Καβάλας δικάστηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από έφεση, υπόθεση θρασύτατης κλοπής στο κέντρο της πόλης. Περιστατικό με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα, τον Ιούλιο του 2019.

Μια ομάδα Ρομά πλησίασε την ανυποψίαστη γυναίκα -που εν τω μεταξύ πέθανε- ενώ ξεκουράζονταν σε παγκάκι στο κέντρο της πόλης. Πιτσιρίκι άρπαξε την τσάντα της και έτρεξε να εξαφανιστεί.

Η γυναίκα κάλεσε σε βοήθεια, έφθασε στο σημείο η Αστυνομία και βάσει περιγραφών αναζήτησε τους δράστες. Μέσα σε λίγα λεπτά εντοπίστηκαν μέλη της ομάδας Ρομά, γνωστά στις αρχές από προηγούμενη ίδια δράση τους.

Δύο εξ αυτών οδηγήθηκαν στο τμήμα. Μάλιστα ένας εκ των δύο εντοπίστηκε να πετά την τσάντα της παθούσης σε κάδο απορριμμάτων. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και επιστράφηκαν. Χρήματα 130 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Η ποινική συνέχεια δόθηκε για δύο μέλη της ομάδας των Ρομά που και στην πρώτη δίκη είχαν καταδικαστεί για κλοπή κατά συναυτουργία. Προχθές οι ποινές τους μειώθηκαν ελαφρώς.

Η μία κατηγορούμενη που είναι ήδη κρατούμενη, καταδικάστηκε σε 10 μήνες περιορισμό κατ’ οίκον. Ο δεύτερος σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών αλλά με αναστολή. Ο δεύτερος κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από συνήγορο υπεράσπισης.

Η πρώτη απολογήθηκε επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στον πιτσιρικά (κατά πληροφορίες τότε ήταν 10 ετών) που άρπαξε την τσάντα και στη συνέχεια της την παρέδωσε άδεια. Όσα είπε δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Προηγούμενο άρθρο

Τοπική Κοινότητα και το Παληό!

Επόμενο άρθρο

Έσπασε και έπεσε μεγάλο κλαδί δέντρου στην πλατεία!