Dark Mode Light Mode

«Σε όλη την Ελλάδα περιμέναμε ένα καλύτερο τουριστικά Καλοκαίρι»

Είναι φυσικά νωρίς για τουριστικούς απολογισμούς. Έχουμε μπροστά μας λίγο ακόμη Ιούλιο κι όλο τον Αύγουστο.

Ωστόσο κάποιες σκέψεις υπάρχουν, κάποια δεδομένα υπάρχουν και κάποιες εκτιμήσεις γίνονται. Όλοι παραδέχονται ότι ο τελικός απολογισμός θα γίνει μετά. Το Φθινόπωρο. Με την κ. Μαρία Πολυμέρου συζητήσαμε τα έως τώρα.

Κάποια από τα οποία – αντικειμενικά αν τα δούμε- δεν αλλάζουν. Η κ. Πολυμέρου πέραν του ότι ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση, σε θέσεις που είχαν σχέση με τον τουρισμό, είναι επαγγελματίας του τουρισμού. Έδρα της η Θάσος αλλά εργάζεται με τους τουρίστες όλου του Νομού.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως πάνε τα πράγματα με τον τουρισμό στη Θάσο αλλά και σε όλο το νομό;

Απ: Τα πράγματα φέτος είναι λίγο περίεργα. Όταν ξεκινούσαμε φέτος το καλοκαίρι μιλούσαμε για μια χρονιά ρεκόρ. Ότι θα είχαμε πολύ κόσμο, θα περνούσαμε κάθε προσδοκία. Μέχρι τώρα αυτό δεν επιβεβαιώνετε. Κι αφού δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι τώρα, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια. Στην ουσία έχει μείνει ένας Αύγουστος. Ο οποίος δε μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δε νομίζω ότι θα έχουμε από εδώ και πέρα περισσότερες αφίξεις από κάθε άλλη φορά για να γίνει η διαφορά. Ο Μάιος και ο Ιούνιος, ήταν δυο μήνες που ήταν πεσμένοι σε σχέση με άλλες φορές. Γενικότερα θεωρώ ότι οι πελάτες που έρχονται δεν έχουν καταναλωτική δύναμη.

Ερ: Είναι παραπάνω οι Τούρκοι;

Απ: Οι Τούρκοι είναι ανεβασμένοι φέτος αλλά και πάλι σε σχέση με άλλες χρονιές δεν είναι τόσο αγοραστικοί.

Ερ: Αυτό που λέγεται –μεταξύ σοβαρού κι αστείου- ότι όπου πηγαίνουν οι Τούρκοι, δεν πηγαίνουν οι Ρουμάνοι, ισχύει;

Απ: Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι Ρουμάνοι είναι και φέτος στη Θάσο. Με την ερώτηση που μου κάνατε ήρθε στο μυαλό μου κάτι που έγινε πρόσφατα. Κάτι παράδοξο περιστατικό. Σε ένα στενό δρόμο της Θάσου, ήταν παρκαρισμένα δυο αυτοκίνητα. Ένα από τη Ρουμανία και ένα από την Τουρκία. Είχαν απόσταση 5 εκατοστά και δεν κουνιόταν κανένα από αυτά τα δυο για να ανοίξει ο δρόμος. Τελικά ήρθε η Αστυνομία οπότε κάπως έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Κοιτάξτε, έχει Τούρκους. Έχει και Ρουμάνους στη Θάσο. Δεν ξέρω που να αποδώσω τη διαφορά του κόσμου που έχει έρθει φέτος. Νομίζω ότι όταν τελειώσει το καλοκαίρι, ο καθένας θα κάνει τον απολογισμό του και να δούμε τότε πιο συγκεκριμένα τι φταίει.

Ερ: Περιμένατε καλύτερο καλοκαίρι στη Θάσο;

Απ: Σίγουρα. Δεν είναι όμως μόνο στη Θάσο. Μιλάμε και με άλλα μέρη στην Ελλάδα. Γενικά σε όλη την Ελλάδα είναι διαφορετικό καλοκαίρι.

Ερ: Μήπως είμαστε και ακριβός προορισμός;

Απ: Σε σύγκριση με άλλα μέρη σε όλη την Ελλάδα, δεν νομίζω ότι η Θάσος και η Καβάλα είναι πιο ακριβοί προορισμοί.  Έχουν γίνει τόσες αυξήσεις σε διάφορους τομείς που επιβαρύνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν μπορεί αυτή η αύξηση να μη μετακυλήσει και στην τελική τιμή του αγοραστή. Αν όχι σε όλο το ποσό, σίγουρα κάποιες υπηρεσίες, κάποια προϊόντα, έχουν αυξηθεί.

Ερ: Ένας τουρίστας που ήταν και πέρσι στη Θάσο, φέτος τα βρήκε πιο ακριβά;

Απ: Σίγουρα φέτος είναι πιο ακριβά. Όλα είναι πιο ακριβά.

Ερ: Τουρισμός κρουαζιέρας, τι λέτε για το λιμάνι της Καβάλας;

Απ: Ο τουρισμός κρουαζιέρας προς το παρόν καλά κρατεί. Οι αφίξεις των πλοίων είναι αυτές που είχαμε προβλέψει. Αυτό δεν μπορούσε να αλλάξει. Είναι πλοία δηλωμένα μπορεί και πριν από δυο χρόνια. Οι πελάτες αυτοί έχουν αγοραστική δύναμη. Όσον αφορά το λιμάνι της Καβάλας, αυτά θα πρέπει να τα δούνε οι υπεύθυνοι περισσότερο. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο. Πάντως το λιμάνι πρέπει να γίνει πιο λειτουργικό.

Προηγούμενο άρθρο

Η πρόεδρος του Κεχρόκαμπου σχολιάζει τα πρώτα μέτρα «… για να μην μεγαλώσει το πρόβλημα της λειψυδρίας»

Επόμενο άρθρο

Μουσική εκδήλωση για τη διάσωση της Στέγης