Dark Mode Light Mode

Self care βήματα που θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε αυτό το χειμώνα

Μπήκαμε στο φθινόπωρο και ήρθε η στιγμή να μπούμε σε ένα πρόγραμμα και να αφήσουμε πίσω τις διακοπές.

Αν νιώθετε ότι φέτος θέλετε να κάνετε ένα επόμενο βήμα και να ανανεώσετε τον εαυτό σας, φροντίζοντας τον παραπάνω και αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε εσάς παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μερικά βήματα που μπορείτε να ενσωματώσετε στη καθημερινότητά σας για τη φροντίδα του εαυτού σας.

  • Δημιουργία εβδομαδιαίου προγράμματος

Δημιουργείστε κάθε βδομάδα ένα πλάνο το οποίο θα ακολουθείτε και θα έχετε μέσα όλες τις εβδομαδιαίες σας δουλειές. Ένα πλάνο θα σας βοηθήσει να μπείτε σε πρόγραμμα και να έχετε πάντα μια οργανωμένη ημέρα χωρίς να μην εκμεταλλεύεστε τον χρόνο που σας απομένει.

  • Ξεκινήστε γυμναστική

Η σωματική δραστηριότητα είναι πάρα πολύ σημαντική πρέπει λοιπόν να την ενσωματώσετε στη καθημερινότητά σας για παράδειγμα μπορείτε να ξεκινήσετε γιόγκα, γυμναστήριο, πιλάτες, χορό ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα σας αρέσει. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και θα φτιάξετε την ψυχολογία σας σε μεγάλο βαθμό.

  • Ξεκινήστε ένα skin care routine

Η φροντίδα το πρωί και το βράδυ είναι πραγματικά ένα απαραίτητο βήμα κάθε ημέρα. Προσθέστε στη καθημερινότητά σας ένα skin care routine και δείτε το πρόσωπο σας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να λάμπει.

  • Περιποιηθείτε την εξωτερική σας εμφάνιση

Εξίσου σημαντική με τη γυμναστική είναι και η περιποίηση της εξωτερικής σας εμφάνισης καθώς παίζει μεγάλο ρόλο στη ψυχολογία σας. Ένα νέο κούρεμα πχ ένα βάψιμο στα μαλλιά σας, ένα balayage, η προσθήκη extension ή οι περούκες ώστε να μακρύνουν τα μαλλιά σας είναι μια πάρα πολύ έξυπνη κίνηση ώστε να ανανεώνεστε την εξωτερική σας εμφάνιση. Ένα νέο piercing επίσης πρόκειται για μια πολύ έξυπνη ιδέα ώστε να προσθέσετε στον εαυτό σας μια ιδιαίτερη πινελιά.

  • Διατροφή

Φροντίστε να τρώτε υγιεινά και θρεπτικά φαγητά μέσα στη μέρα και να αποφεύγετε τα junk food ως καθημερινή διατροφή. Μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο μερικές εναλλακτικές σε snack που μπορείτε να τρώτε αντί να καταναλώνετε αντί για μη υγιεινά φαγητά.

  • Φτιάξτε τον ύπνο σας

Ένας σωστός ύπνος θα φτιάξει την ποιότητα της ημέρας σας δίνοντας σας πολύ ενέργεια που θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο στη δουλειά αλλά και σε άλλες καθημερινές μικροδουλειές.

  • Ξεκινά μια δημιουργική δραστηριότητα 

Το διάβασμα βιβλίων, η συμμετοχή σε σεμινάρια που σε ενδιαφέρουν, η ζωγραφική κτλ είναι μερικές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις αυτό το χειμώνα ώστε να γεμίσεις την ημέρα σου και να νιώσεις ότι αναπτύσσετε τη προσωπικότητα και το πνεύμα σας.

Προηγούμενο άρθρο

Σχετικά με τις οφειλές «Δημωφέλεια» και Ωδείου σε μικρέμπορους και μικροεπαγγελματίες της πόλης