Dark Mode Light Mode

Σενάριο συνδιδασκαλίας ξεσηκώνει δάσκαλους – γονείς- κηδεμόνες

Αναστάτωση μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων δημιουργεί προχθεσινή πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Καβάλας.

Η διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Α. Γαϊτανίδου έστειλε επιστολή στους διευθυντές των σχολείων, ενημερώνοντας τους ότι είναι πιθανή διαδικασία συνδιδασκαλίας. Αυτή θα γίνει από τον Σεπτέμβρη και θα αφορά τάξεις Α’ και Β’ Δημοτικού.

Οι μαθητές των δύο τάξεων θα κάνουν μάθημα μαζί, εφόσον το σύνολο του αριθμού τους είναι κάτω από 25. Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί που αντέδρασαν αμέσως, υπολογίζουν ότι αν αυτό εφαρμοστεί τότε τον Σεπτέμβρη σε 8 Δημοτικά του Δήμου Καβάλας η Α’ τάξη θα κάνει μάθημα μαζί με τη Β’ τάξη. Αν το μέτρο εφαρμοστεί σε όλο το Νομό, θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις συνδιδασκαλίας.

Εκτάκτως χθες το πρωί ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας επισκέφθηκε την κ. Γαϊτανίδου στο γραφείο της, ζητώντας ενημέρωση. Κατάλαβε ότι η ενέργεια της στηρίζεται σε οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας που φαίνεται ότι κάτι προετοιμάζει.

Οι συνδικαλιστές δάσκαλοι που συνεχίζουν να ψάχνουν τι συμβαίνει, εκτιμούν ότι το Υπουργείο Παιδείας θέλει να κάνει περικοπή δαπανών. Κοιτά αριθμούς, έξοδα και σύνολο μαθητών.

Χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, οι διευθυντές εκπαίδευσης μοιάζουν να προετοιμάζονται. Σίγουρα η πρωτοβουλία δεν είναι δική τους, σίγουρα έχουν να κάνουν με κατευθύνσεις και οδηγίες από τα κεντρικά.

«Με τη συνδιδασκαλία γυρίζουμε στη δεκαετία του 50’» είπε χαρακτηριστικά στην Πρωινή ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής κ. Βασίλης Ποιμενίδης. Εκτιμά ότι αν υλοποιηθεί η πρωτοβουλία, θα γίνει για να περιοριστούν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Προηγούμενο άρθρο

Έκτακτη Γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο

Επόμενο άρθρο

Πολύ αργά εξελίσσεται το έργο της πλατείας Καπνεργάτη