Dark Mode Light Mode

Σιδηροδρομική σύνδεση νέου λιμανιού: Ακόμη βρισκόμαστε στη φάση των μελετών!

Η Σιδηροδρομική Εγνατία ήταν και παραμένει στην επικαιρότητα και λόγω των συμφωνιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Στο μεταξύ ανακύπτουν νεότερα για το αρχικό σχέδιο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες. Το έργο φαίνεται να βρίσκεται ακόμα στη φάση των μελετών, στο πλαίσιο απόφασης του τότε υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, το 2014.

Το νεότερο που εμμέσως πλην σαφώς παρουσιάζεται αφορά την ΕΡΓΟΣΕ. Απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώνει την ορισθείσα από τις  4 Ιουνίου του 2017, απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την επιτροπή του διαγωνισμού, για την ανάθεση της σύμβασης μελέτης με τίτλο «3η φάση μελετών νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής, σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με το εμπορικό λιμάνι Καβάλας».

Αυτή η αλλαγή αφορά τους νέους εκπροσώπους στην επιτροπή του τεχνικού επιμελητηρίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017, δηλαδή εντός των ημερών, θα γίνει παράδοση στη νέα επιτροπή διαγωνισμού, από την προηγούμενη, των υποβληθέντων σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου φακέλων προσφορών των υποψήφιων για την ανάθεση της μελέτης του έργου που προαναφέραμε.

Όλα αυτά σύμφωνα με την ίδια απόφαση, έχουν αφετηρία, την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ, με την οποία το Σεπτέμβρη του 2014 εγκρίθηκε η δημοπράτηση η διαδικασία ανάθεσης και η προκήρυξη της ανοιχτής διαδικασίας του διαγωνισμού, για τη σύμβαση της μελέτης, του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ενδιαφέρον Κοπελούζου για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Επόμενο άρθρο

Η 4η ΠΥΔΕ ψάχνει κτήρια για τα ΤΟΜΥ στην Καβάλα