Dark Mode Light Mode

Σήμερα στην Καβάλα ο Χάρης Δούκας

Στην Καβάλα θα βρίσκεται σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρης Δούκας. Μιλά στις 18.00 στο «Aparto». Ο κ. Δούκας μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της Τετάρτης.

Η συνέντευξη

Ερ: Θα βρίσκεστε στην πόλη μας το απόγευμα (18:00) της Παρασκευής, σε σχετική εκδήλωση – ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στο Aparto Bistro Cafe – Bar.

Aπ: Είναι μεγάλη η χαρά μου, που θα βρεθούμε και θα συζητήσουμε θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τόσο την Καβάλα όσο και συνολικά τη χώρα, για την πολύ κρίσιμη διαδικασία της ψηφοφορίας (06/10) στο κόμμα.

Ερ: Πως εξελίσσεται μέχρι τώρα η περιοδεία σας στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας;

Απ: Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος γιατί βλέπω ενθουσιασμό, λάμψη και ελπίδα στα μάτια του κόσμου. Αυτήν την ελπίδα πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή έτσι ώστε την ημέρα των εκλογών να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική «έκρηξη». Θέλουμε να υπάρξει μαζική συμμετοχή από τον κόσμο, αυτός είναι ο στόχος. Το θεμελιώδες στη δημοκρατία είναι η συμμετοχή, είδατε πως στις Ευρωεκλογές η αποχή ήταν πολύ μεγάλη. Οπότε, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «συμβόλαιο» εμπιστοσύνης με τους πολίτες που θα οδηγήσει στη δημοκρατική ανατροπή.

Ερ: Εφόσον εκλεγείτε πρόεδρος, πώς θα χειριστείτε τις σχέσεις του κόμματος με αυτά της Αριστεράς αλλά και του Κέντρου;

Απ: Η προσπάθεια μου επικεντρώνεται στο να ενώσω δυνάμεις στην κοινωνία και να δημιουργήσω συνθήκες συνδιαμόρφωσης με τους πολίτες, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά κίνημα με «Κ» κεφαλαίο. Αυτό είναι -θεωρώ- και το ζητούμενο: Να δώσουμε τη δυνατότητα -στους φίλους και τα μέλη που θα στηρίξουν την εκλογική διαδικασία- να έχουν ρόλο, λόγο και φωνή. Να γίνουν ηγέτες, ο καθένας στο χώρο παρέμβασης τους, στην κοινωνία, στο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Θέλουμε η πολιτική να αναδομηθεί με σύγχρονους όρους και το ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει κινηματικά χαρακτηριστικά που θα του δώσουν μια νέα ορμή, για να μπορέσει να γίνει η ξεκάθαρη, η προοδευτική επιλογή προοπτικής, διακυβέρνησης της χώρας.

Ερ: Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τον κόσμο είναι αυτό της ακρίβειας. Όλα είναι πανάκριβα! Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα, προχωρά σε ελέγχους και βάζει πρόστιμα, ωστόσο κάθε μήνα έχουμε και νέες ανατιμήσεις…

Απ: Εγώ αυτό το λέω αισχροκέρδεια. Ζούμε με μισθούς 2011 και με αισχροκέρδεια 2024. Όλες αυτές οι -ιδιαίτερα μικρές- αυξήσεις μισθών που ανακοινώνονται θεωρώ πως προσβάλλουν την κοινή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, μια ενδεχόμενη αύξηση 10€ με ταυτόχρονους διπλασιασμούς και τριπλασιασμούς όλων των προϊόντων υποδηλώνει πως βρισκόμαστε υπό ένα καθεστώς κοινωνικής ομηρίας. Αντί για αγοραστική δύναμη, έχουμε αγοραστική αδυναμία! Από τα μέσα του μήνα και έπειτα, ο μισθός καταναλώνεται από τον κόσμο, που πρέπει να αναζητήσει άλλους πόρους για να επιβιώσει. Δεν βλέπω καμία διάθεση της κυβέρνησης να κάνει ελέγχους ούτε να βάλει πρόστιμα, ούτε να συγκρουστεί με τα εδραιωμένα συμφέροντα και ελίτ.

Βιογραφικό Χάρη Δούκα

Ο Χάρης Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα. Διδάσκει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πλήθος προπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Συστήματα Αποφάσεων», «Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης », «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» και «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων». Παράλληλα από το 2018 διδάσκει στο μάθημα «4η βιομηχανική Επανάσταση και Έξυπνες Πόλεις», του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» του ΕΜΠ. Ο Χάρης Δούκας έχει λάβει βραβεία για τις επιδόσεις και το έργο του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ ), το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακής Έρευνας (ΕΕΕΕ) και το Παγκόσμιο Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard. Είναι επίσης Διευθυντής Γραφείου της εξαμελούς εθνικής επιτροπής Ελλάδας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) από το 2020 και τακτικό της μέλος από το 2016, ενώ είναι μέλος προγράμματος του WEC από το 2022.

Προηγούμενο άρθρο

Αλεξάνδρα Τσανάκα: «Δεν έχουν βρει καλύτερη πρόταση απ’ αυτήν του σωματείου»

Επόμενο άρθρο

Ο Σάκης Στημονιάρης ετοιμάζεται για αγώνα μιας εβδομάδας στο Μονακό