• 26 Ιουνίου 2024,

«Σωστά προκρίθηκε η συγκεκριμένη λύση για την ΥΔΟΜ Θάσου»

 «Σωστά προκρίθηκε η συγκεκριμένη λύση για την ΥΔΟΜ Θάσου»

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης γνωρίζει άριστα το πρόβλημα του Καλοκαιριού σχετικά με την έκδοση των νέων οικοδομικών αδειών στο νησί της Θάσου.

Μέχρι και προχθές το παρακολουθούσε στενά, συμμετέχοντας στις προσπάθειες να λυθεί. Συζήτησε με όλους τους εμπλεκόμενους. Κατά κάποιο τρόπο γνωμοδότησε όταν αυτό του ζητήθηκε. Άκουσε την αγωνία και του ιδιωτικού τομέα που ήθελε λύση στην σημαντική εκκρεμότητα.

Ο Απόστολος Παυλίδης κλήθηκε να σχολιάσει όσα αποφασίστηκαν και δρομολογήθηκαν. Η Θάσος αποκτά δική της Πολεοδομία (ΥΔΟΜ), στηριγμένη σε προσωπικό από τον νέο φορέα του Δήμου Νέστου. Μετά από αυτήν την εξέλιξη δική τους Πολεοδομία (ΥΔΟΜ) θα έχουν και οι 4 Δήμοι του Νομού Καβάλας.

Γίνεται πρώτη φορά στα χρονικά. Εκτός των άλλων βοηθά την Πολεοδομία της Καβάλας να ασχοληθεί μόνο με τα δικά της. Αιτήματα για έκδοση αδειών μόνο στο Δήμο Καβάλας. Μέχρι και προ λίγων ετών η Καβάλα εξέταζε και εξέδιδε όλες τις άδειες του Νομού. Στη συνέχεια απέκτησε ΥΔΟΜ ο Δήμος Παγγαίου. Πιο πρόσφατα και ο Δήμος Νέστου. Έτσι γενικά οι άδειες θα εκδίδονται πιο γρήγορα. Κάθε Δήμος θα ασχολείται με αυτές που τον αφορούν.

Σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν την Τρίτη στη Θάσο ο Απόστολος Παυλίδης δήλωσε στην Πρωινή: «Σωστά προκρίθηκε η συγκεκριμένη λύση για την ΥΔΟΜ της Θάσου. Αυτά που ανακοινώθηκαν είναι προϋπόθεση επίλυσης. Δυστυχώς η διαδικασία που συμφωνήθηκε δεν είναι αυτοματοποιημένη. Υπάρχου στάδια που μεσολαβούν. Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα υπάρχουν στην ΥΔΟΜ».

Διαβάστε επίσης