Dark Mode Light Mode

Στα χέρια του ψυχοπαθητικού θεού

Pete Linforth από Pixabay

Αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί να εξηγηθεί από τους δεξιούς συνωμοσιολόγους ή τους καλοπροαίρετους δημοκρατικούς για τους οποίους η… βία δεν πρέπει να επικρατήσει στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια άνθρωποι με την προβολή τους του ονείρου της λευκής ανωτερότητας και κυριαρχίας, γράφει ο Bifo, βρίσκονται στη λαβή μιας ανεξέλεγκτη ψυχωτικής φρενίτιδας

“Οι έρευνες των ειδικών θα είναι σε θέση να περιγράψουν το τραύμα που από τον Λούθηρο και μετά έκανε έναν πολιτισμό να τρελαθεί και να ανακαλύψουν τι συνέβη στο Λιντς, ποια απέραντη ψευδαίσθηση δημιούργησε ένας ψυχοπαθής θεός: Εγώ και το κοινό γνωρίζουμε εκείνο που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, εκείνοι που έχουν πληγεί σε αντάλλαγμα θα βλάψουν” (W.H. Auden: Σεπτέμβρης 1, 1939, Un altro tempoΆλλοτε, Adelphi)

Ο Thomas Matthew Crooks, είκοσι ετών, μέλος του ρεπουμπλικανικού κόμματος, είναι ένα αίνιγμα που ούτε οι δεξιοί συνωμοσιολόγοι ούτε οι καλοπροαίρετοι δημοκρατικοί μπορούν να εξηγήσουν, οι οποίοι αμέσως δηλώνουν: η βία δεν έχει θέση στις ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής. Δεν υπάρχει εξήγηση, εκτός από την εξαπολυμένη ψυχοπάθεια που ωθεί τις ηνωμένες Πολιτείες προς το Εκδηλωμένο πεπρωμένο τους: Καταστρέψτε το ανθρώπινο είδος, il suo Manifest Destiny: Destroy the human kind, γράφει ο Franco Berardi Bifo.

Εκείνος ο καημένος ηλίθιος, ο Μπάιντεν, σχολίασε αμέσως ότι «η βία δεν έχει θέση στην Αμερική» χωρίς να συνειδητοποιεί το κωμικό αποτέλεσμα που παράγουν τα λόγια του.

Στην Αμερική υπάρχει μόνο ένα πράγμα: η βία. Τίποτα άλλο. Ένα εικοσάχρονο αγόρι πυροβόλησε από τα 250 μέτρα και τον χτύπησε στο αυτί. Θα μπορούσε να είναι κατασκευασμένο, μια συνωμοσία; Κανείς δεν θα μπορούσε να πετύχει τέτοιο κατόρθωμα, ούτε καν ο καλύτερος σκοπευτής όλων των εποχών. Κανείς, εκτός από τον θεό.

Ομολογώ ότι είμαι συγκλονισμένος από αυτό που έχει συμβεί και ακόμη περισσότερο από εκείνο που συμβαίνει, αλλά θα παραδεχτείτε ότι η ανθρώπινη λογική παραπαίει. Καμία από τις ρεαλιστικές, ορθολογιστικές, πολιτικές, γεωπολιτικές κ.λπ. εξηγήσεις δεν μπορεί να εξηγήσει ένα θέαμα όπως εκείνο του Τραμπ να στέκεται όρθιος στον Γολγοθά και να σηκώνει τη γροθιά του φωνάζοντας: Fight. Fight.

Πολεμήστε, όπως φώναζε ο προκάτοχός του: συγχωρέστε αυτούς που δεν ξέρουν τι κάνουν. Μετά από αυτή την εμπειρία πρέπει να παραδοθούμε σε ένα προφανές πράγμα: ο θεός υπάρχει και είναι ψυχοπαθής.

Ο φρικτός θεός της Βίβλου, ο θεός που διοικεί τους στρατούς, που οπλίζει το χέρι του Αβραάμ εναντίον του γιου του, ο θεός που χαίρεται όταν οι γυναίκες βιάζονται και οι άνδρες βασανίζονται μεταξύ τους, με τη σειρά τους, ο ένας τον άλλον και αντίστροφα.

Αυτός ο θεός υπάρχει και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι ο εκλεκτός λαός του μαζί με εκείνον τον λαό των σκληρών και δειλών δολοφόνων που βασανίζουν έναν πληθυσμό δυόμισι εκατομμυρίων ανθρώπων και θα συνεχίσουν να το κάνουν μπροστά στα μάτια μας.

Πιστεύω ότι όλα τα ερμηνευτικά, αναλυτικά, επεξηγηματικά, πολιτικά και ψυχαναλυτικά εργαλεία μας έχουν πάει κατά διαόλου μπροστά στη σαφή εκδήλωση της ύπαρξης του θεού, του θεού του Χίτλερ, του Νετανιάχου, που βρίσκει τον μεσσία του στον Τραμπ.

Ένας βιαστής, μικροφοβικός, ψεύτης και ρατσιστής Μεσσίας που κατάφερε να περάσει αλώβητος από τις ακραίες δοκιμασίες στις οποίες τον υπέβαλαν οι άνθρωποι. Γιατί; Διότι ο Θεός τον προστατεύει.

Καμία πολιτολογική πρόβλεψη μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του ψυχοπαθούς θεού του οποίου προφανής στόχος, αυτή τη στιγμή, είναι να εξοντώσει το ανθρώπινο γένος, που δικαιολογημένα του γίνεται βαρετό.

Η παγκόσμια λευκή φυλή (αν υπήρξε ποτέ, αλλά υπάρχει, μια προβολή του ονείρου του αισθήματος ανωτερότητας και υπεροχής της κυριαρχίας ενός πολιτισμού που σχηματίστηκε με την ανάγνωση αυτού του φρικτού Βιβλίου) βρίσκεται πιασμένη στη λαβή μιας ανεξέλεγκτης ψυχωτικής φρενίτιδας, η οποία έχει δύο πρόσωπα: εκείνο το ψυχασθενές του Μπάιντεν και αυτό της μανιο-επιθετικής στάσης του Τραμπ.

Και τα δύο φέρνουν το χέρι τους πιο κοντά στο κόκκινο κουμπί που θέτει σε κίνηση την τελική πυροδότηση, το τελικό ξέσπασμα.

Ο μεφιστοφελικός ναρκισσισμός του Thomas Matthew Crooks, ενός αγοριού όπως εκατομμύρια άλλα που μεγάλωσε μες τη λατρεία των όπλων, ικανό να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, είναι η μόνη εξήγηση του τι συμβαίνει σε αυτήν την τρομακτική χώρα που δυστυχώς δεν θα πάει στην κόλαση από μόνη.

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος     Comune.info

Προηγούμενο άρθρο

Δον Κιχώτης, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στο Ακόντισμα

Επόμενο άρθρο

Καβάλα: Πουλούσε παιδικά παιχνίδια χωρίς άδεια και συνελήφθη